Prognozuojama, kad Apple pardavė 55,3 milijonų iPhone

Prieš tai, kai lygiai po savaitės Apple paskelbs savo rezultatus, įdomu pasižvalgyti ką prognozuoja rinkos analitikai ir kitokie šios srities žinovai ir turėti galimybę palyginti, kaip arti ar toli tiesios buvo jų prognozės esančios daugelio investuotojų ar rinkos žaidėjų pagrindu pirkti ar parduoti vienos ar kitos kompanijos akcijas.

Fortune paskelbė savo įprastą rinkos analitikų apžvalgą. Apibendrinant 27 profesionalių ir 17 mėgėjų rinkos apžvalgininkų prognozes galima daryti išvadą, kad tikimasi jog paskutinio 2013 metų ketvirčio metu Apple vidutiniškai pardavė 55.3 milijonus iPhone ir tai yra 16% daugiau nei to pačio 2012 metų ketvirčio metu.

Jau yra žinoma, kad iPhone 5c ir iPhone 5s sumušė pirmojo iPhone pardavimų savaitgalio rezultatų rekordus, o žinant iPhone 5s populiarumą švenčių laikotarpiu galima tikėtis rimtų skaičių ir ketvirčio rezultatuose.

iPhone pardavimų prognozės 2013 metų 4-am ketvirčiui

Kaip taisyklė organizacijos užsiimančios rinkos analize pateikia konservatyvesnes prognozes, tuo tapu nepriklausomi rinkos ekspertai nusiteikę daug optimistiškiau, tačiau skirtumas tarp vienų ir kitų pateiktų prognozių nėra milžiniškas. Profesionalių analitikų pateiktų Apple iPhone 2013 metų paskutinio ketvirčio (pirmojo Apple 2014 metų ketvirčio[1]) rezultatų prognozių vidurkis yra 54.1 milijonas vienetų, o nepriklausomų ekspertų 57,1 milijonas.

Jei įdomu kuris rinkos analitikas kokias prognozes pateikė ir po savaitės norėsite patikrinti kiek kuris jų apsiriko - galite pasinaudoti straipsnyje pateikiama lentele.


  1. Apple fiskaliniai metai baigiasi paskutinę rugsėjo mėnesio dieną, todėl paskutinis metų ketvirtis – Apple yra pirmasis jos fiskalinių metų ketvirtis.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų