Ateityje MacBook manipuliacinis laukas gali būti be mygtukų

Tikriausiai kiekvienas turintis MacBook kompiuterį įvertina jo manipuliacinio lauko (trackpad) gėrį. Prie jo pripratus atrodo, kad taip ir turi būti, bet jei nutinka taip kad tenka prisėsti prie nešiojamo Windows kompiuterio - Apple „trackpad“ įvertinti dar geriau, nes po jo Windows manipuliacinis laukas atrodo taip lyg juo naudotumeisi sugipsuotais pirštais.

Asmeniškai aš nesinaudoju MacBook „trackpad’uose“ paslėptų mygtukų galimybėmis man pilnai užtenka prisilietimo funkcijų ir panašu, kad Apple planuoja tuos mygtukus panaikinti visai.

JAV patentų biuras patvirtino dar vieną Apple patentą, kuriame aprašomas „trackpad’as“ be mygtukų. Vietoje jų patentuotoje technologijoje bus naudojami paspaudimo jutikliai ir alkūnė, kuri informuos vartotoją apie įvykusį „paspaudimą“ ir tokiu būdu abi šios technologijos naudojamos kartu atstos mygtukus.

Apple trackpad patentas

Šis Apple patentas buvo pateiktas 2009 metais. Reikia tikėtis, jei Apple pradės naudoti šią technologiją savo MacBook kompiuteriuose jie nepamirš leisti vartotojui priderinti paspaudimo jautrumo nustatymus prie savo poreikių.

Kaip ten bus iš tikro žino tik Apple, o gal net ir ji dar nėra apsisprendusi. bet kuriuo atveju dėl to nereikia nei per daug džiaugtis, nei liūdėti ar pergyventi, nes technologinės kompanijos registruoja daug patentų, kuriuose aptariamos technologijos taip ir neranda praktinio pritaikymo.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų