Apple po draudimo vėl pradeda siųsti Mac Pro į Europą

Tema: Mac Pro

Nuo 2013 metų kovo 1 dienos Apple buvo draudžiama į Europą įvežti ir prekiauti Mac Pro kompiuteriais, nes jie neatitiko Europos Sąjungos kompiuteriams keliamų saugumo reikalavimų.

2013 metų kovo 1 dieną įsigaliojus Europos Sąjungos direktyvai IEC 60950–1 Apple negalėjo įvežti į Europos Sąjungos šalis senojo modelio Mac Pro kompiuterių ir jais prekiauti (iki to laikotarpio į ES įvežtus Mac Pro parduoti buvo galima).

Pernai metų kovo 1 dieną įsigalioję ES saugos reikalavimai informacinių technologijų įrangai numato aušinimo ventiliatorių apsaugą ir padidintą apsaugą elektros tiekimo jungtims ir Apple Mac Pro kompiuteriai šių reikalavimų neatitiko. Kadangi Apple jau kūrė naują, visiškai kitokį Mac Pro modelį, ji nekeitė senojo modelio tam, kad pastarasis atitiktų ES reikalavimus, jai buvo pigiau ir paprasčiau palikti profesionalus be kompiuterių atnaujinimo. Nuo to momento daugelis europiečių profesionalų naudojančių Apple kompiuterius laukė Apple sprendimo ir naujo Mac pro pasirodymo.

Naujo dizaino Apple Mac Pro kompiuteriai atitinka saugumo reikalavimus keliamus kompiuterinei technikai Europos Sąjungos šalyse ir dabar pirmieji Mac Pro užsisakę europiečiai jau pradėjo gauti informacinius laiškus iš Apple, kuriuose teigiama, kad jų ilgai laukti kompiuteriai bus pristatyti sausio 14 dieną.

Apple App Store duomenimis, šiandien Mac Pro kompiuterį užsisakę europiečiai gali tikėtis jį gauti vasario mėnesį.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų