Apple įranga verslo pasaulyje

Temos: Apple, iPad, iPhone, Mac

Išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai vis intensyviau stumia kompiuterius iš verslo pasaulio ir tokiu būdu Apple produktus vis dažniau galima išvysti naudojant korporacijose.

iPhone ir iPad populiarumas tarp darbuotojų privertė daugelio korporacijų vadovus peržvelgti savo taisykles taikomas perkamai įrangai.

2012 metais Apple produktų naudojimas verslo įmonėse ir vyriausybinėse organizacijose išaugo 8-ais procentais (palyginimui 2009 Apple produktų naudojimo augimas verslo sektoriuje buvo 1 procentas). Forrester Research prognozėse numatoma, kad šis augimas 2015 metais bus 11% ir šiame skaičiuje nėra iPhone, kuris yra labiausiai korporatyvinių vartotojų perkamas Apple produktas ir dažnai yra Apple vartai į verslo pasaulį.

Daugianacionalinės globaliose kompanijose, tokios kaip Cisco, Apple produktų naudojimas tampa pagrindine tendencija. 2009 metais Cisco pradėjo taikyti „atsinešk savo įrenginį“ (BYOD arba “bring your own device”) taisykles, kai darbuotojas darbui gali naudoti savo asmeninį telefoną ar planšetinį kompiuterį ir kompanija padengia su darbu susijusias to įrenginio naudojimo išlaidas. Dabar Cisco kompanijoje iPhone ir iPad sudaro beveik tris ketvirčius visų daugiau nei 70 000 mobilių įrenginių naudojamų ir palaikomų kompanijos techninio departamento.

Po to kai Cisco leido darbuotojams nenaudoti Windows kompiuterių, Apple MacBook Air ir MacBook Pro kompiuterių nugarėlėse šviečiantį Apple ženklas greitai tapo dažnai matomu kompanijoje. Dabar beveik 35 000 nešiojamų kompiuterių kompanijoje yra Apple kompiuteriai.

„Nežiūrint to, kad Apple kompiuteriai kainuoja brangiau, įvertinant tokius faktorius kaip palaikymo kaštai bei kompiuterio tinkamumo naudoti laikas, PC ir Apple kompiuterių kainos tampa beveik vienodos“, - sako Cisco viceprezidentė Sheila Jordan.

Eilę metų Apple įrenginiai nebuvo labai praktiški kompanijose, nes dauguma verslui skirtų aplikacijų buvo sukurtos Windows operacinei sistemai. Web pagrindu dirbančių aplikacijų dėka šių apribojimų įtaka buvo stipriai sumažinta. Mobiliems įrenginiams skirtų programėlių populiarumo augimas taip pat yra didelis pagalbininkas Apple stengiantis labiau įsitvirtinti verslo sektoriuje.

Anksčiau Apple ne itin stengėsi pardavinėti savo produktus verslo bendrovėms, tačiau po to kai kompanijai pradėjo vadovauti Tim Cook, Apple nukreipė savo akis ir į šį pelningą verslo sektorių. Vien pastangų parduoti negana ir Apple patobulino savo sistemas taip, kad būtų paprasčiau susieti jos produktus su korporatyvinio elektroninio pašto sistemomis bei padidino korporatyvinių duomenų saugumą. Pavyzdžiui, naujausioje Apple OS X Mavericks operacinėje sistemoje patobulinta duomenų apsauga ir duomenų šifravimo technologijos yra tai ko laukė daugelis verslo vartotojų ir tai neliko nepastebėta korporacijose.

Kalbant apie verslui skirtas mobilių įrenginių programėles, Apple nenuginčijamai užima lyderės pozicijas. Daugiau nei 90 procentų verslo aplikacijų yra įdiegta Apple iOS operacinės sistemos pagrindu veikiančiuose įrenginiuose.

Kitas Apple produktų naudojimo pavyzdys galėtų būti Google, kur 42162 darbuotojai naudoja 43000 Apple Mac kompiuterių. Beje Google gana griežtai žiūri į tai kokius kompiuterius naudoja jos darbuotojai ir tie, kas nori naudoti ne Apple kompiuterį - turi pateikti labai svarią verslo priežastį, kodėl jie turėtų naudoti ne Apple. Taip pat ir Yahoo, kur jos vadovė Marissa Mayer net tada kai užėmė auštas pareigas Google kompanijoje naudojo ne Android telefoną, o iPhone. Ši jos meilė Apple produktams pasireiškė ir jai tapus Yahoo CEO, kur ji darbuotojams pasakė, kad jokių BlackBerry kompanijoje ir darbuotojams leido rinktis iš iPhone 5, Samsung Galaxy S3, HTC One X, HTC EVO 4G LTE ir Nokia Lumia 920, nereikia būti genijumi, kad suprasti jog dauguma pasirinko iPhone.

Tačiau Apple kelias į korporacijas nėra toks lengvas. Android taip pat stengiasi atsikąsti šio skanaus pyrago kąsnelio.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų