Vizualizuota liūdna Android palaikymo istorija

Kai kalba padeda suktis apie tai kas geriau iOS ar Android dauguma Android vartotojų pradeda žerti skaičius apie tai, kad Android operacinės sistemos pagrindu veikiančius telefonus turi daugiau vartotojų, tačiau priežastis to gerai žinoma: jie pigesni ir geriau subsidijuojami, tačiau pradėjus kalbėti apie OS palaikymą, Android stovykloje padėtis labai liūdna jei nepavadinti jos katastrofiška.

Žemiau esantis grafike yra geriau žinomų Android prietaisus gaminnačių kompanijų įrenginiai Galaxy Note 2, Galaxy S3, LG G2 ir t.t. (neminint tokių kaip, ZTE / Pantech / Kyocera / Huawei / Casio / Garmin ir panašiai), kurie iki šiol neturi galimybės atnaujinti savo operacinės sistemos į naujausią Android 4.4 KitKat. Dauguma Android sąraše esančių įrenginių turėjo galimybę įdiegti vieną ar du atnaujinimus ir ne daugiau.

Palyginimui, tik iPhone 3GS, praėjus 5 metams po jo išleidimo negali būti atnaujintas į naujausią iOS 7 versiją. Lentelėje taip pat matome kiek laiko po išleidimo įrenginiai buvo palaikomi (įrenginio palaikymo laikotarpis lentelėje nurodytas - ženklu) ir nesunku pastebėti, kad iOS įrenginiai palaikomi dvigubai ilgiau nei Android.

Android OS palaikymo istorija 2013. Šaltinis: Fidlee
Šaltinis: Fidlee

Apple iOS 7 ne tik tapo istorijoje greičiausiai įsisavinama operacine sistema, kuri, mažiau kaip per vieną savaitę, buvo įdiegta 200 milijonų įrenginių. Esamu laikotarpiu, iOS 7 įdiegta maždaug 77 procentų iOS įrenginių (Fiksu duomenys). Nors lentelėje, esančioje aukščiau, praeitų metų Android įrenginių duomenys, situacija nė kiek ne geresnė ir su šiais metais. Lyginant su iOS 7, Google praneša, kad jos naujausia operacinė sistema KitKat įdiegta tik 1,1 proc. Android įrenginių, o prieš tai buvusią Android versiją 4.3 galima aptikti tik 4,2 procento Android įrenginių, o dauguma Android įrenginių vartotojų naudoja 2012 metų liepą išleistą Jelly Bean 4.1.

Keli faktai apie Android telefonus
  1. 10 iš 16 įrenginių palaikymas nutraukas praėjus mažiau arba lygiai metams po jų išleidimo.
  2. 6 ir 16 įrenginių niekada neturėjo įdiegtos naujausios Android versijos juos išleidžiant.
  3. 4 ir 16 Android įrenginių nebegalėjo įdiegti atnaujinimų nepraėjus nei metams po įrenginių išleidimo
  4. Nei vienas iš 12 įrenginių negalėjo įdiegti atnaujinimų pilnų 2-jų metų bėgyje (išskyrus pirmus 4 Android įrenginius lentelėje, kuriems numanoma, kad bus galimybė įdiegti atnaujinimus).
Keli faktai apie iPhone telefonus
  1. iPhone 3GS galėjo būti atnaujintas į naujausias iOS versijas 4 metus ir 3 mėnesius (ilgiausiai iš visų iPhone)
  2. iPhone 3GS ir iPhone 4 palaikymas buvo nutrauktas praėjus 3 metams ir 4 mėnesiams po jų išleidimo.
Atnaujinimų periodiškumas

Google atnaujina savo OS kas 6 mėnesius, po to tą atnaujinimą gauna įrenginių gamintojai ir pritaiko savo pakeitimus. Po to, kai gamintojai modifikavo Android versiją, jos yra siunčiamos operatoriams, kad šie jas testuotų. Jei operatorių testų rezultatai yra patenkinami modifikuotos Android versijos diegiamos į įrenginius, o jei nepatenkinami - gamintojas toliau jas modifikuoja/taiso. Tuo metu, kai šis Android ping-pong’as baigiasi ir atnaujinimą įdiegti gali galutinis vartotojas - Google jau išleidžia naują Android versiją. Apple išleidžia naują iOS versiją kartą metuose ir ji yra pateikiama tiesiai galutiniam vartotojui. Tiesa, norėdama užtikrinti gerą operacinės sistemos veikimą senesniuose įrenginiuose, Apple dažnai nesuteikia galimybės naudoti visas tos operacinės sistemos galimybes ankstesnės kartos iPhone.

Panašus grafikas, parodantis liūdną Android našlaičių istoriją, buvo sukurtas ir 2011 metais

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų