Savaitės naujienų apžvalga (2012/12/21-27)

Šios savaitės naujienos, gandai ir kitokios įvairenybės vienaip ar kitaip susijusios su technologijų pasauliu, tame tarpe ir tos, kurioms nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai.
  • Pagaliau po begalės gandų ir net oficialių China Mobile atstovų paneigimų apie prekybą iPhone jų tinkle, Apple oficialiai paskelbė, kad Kinijoje nuo sausio 17 dienos China Mobile prekiaus iPhone 5c ir iPhone 5s telefonų modeliais. China Mobile turi daugiau nei 1,2 milijono 2G/GSM, 3G/TD-SCDMA, 4G/TD-LTE stočių, virš 4,2 milijono WiFi prieigos taškų, kuriuos galės pasiūlyti savo paslaugų vartotojams. China Mobile yra didžiausias pasaulyje 4G paslaugos tiekėjas turintis 763,3 milijonus klientų, kurių 181,1 milijono naudoja 3G tinklą.
  • Pirmadienį į vienintelę Berlyne Apple Store, vogtu Opel Corsa išdaužę stiklą, įsibrovė organizuoti vagys bei pavogė MacBook’ų, iPad’ų ir iPhone’ų. Policija sako, kad tai dirbo toli gražu ne mėgėjai. Šie vagys siejami su šiais metais šešiomis įvykdytomis panašiomis vagystėmis.
  • Panašu, kad be paminėtų kompanijų Apple liepos mėnesį yra įsigijusi ir Catch aplikaciją (panašią į Evernotes). Septyni BroadMap kompanijos darbuotojai, kaip savo darbdavį LinkedIn profiliuose mini Apple. Su BroadMap nėra iki galo aišku ar Apple įsigijo kompaniją ir dėl jos ilgalaikių įsipareigojimų paliko ją veikti savarankiškai pas save pasiimdama tik kelis jos darbuotojus, ar ji BroadMap kompanijos nepirko, o tik parsiviliojo talentingus inžinierius.
  • Taivaniečių DigiTimes rašo, kad 2014 metais Apple išleis iPhone didesniu ekranu ir 12,9" iPad, kurio ekrano skiriamoji geba bus 2732×2048. Anksčiau apie tai rašė ir WSJ minėdama, kad iPad didesniu ekranu pavadinimas gali buti iPad Pro. paskutiniu metu daug gandų susijusių su Apple pasiekia mus iš Azijos, tačiau tai nėra labai patikimi šaltiniai, nes analizuojant juos dažnai pastebimas nesutapimas ir maišymai tarp iPhone didesniu ekranu ir didesnio iPad, tačiau daugeliu atvejų tokie gandai reiškia, kad Apple kuria kažką naujo.
  • iOS 7 Apple pradėjo automatiškai rūšiuoti nuotraukas remdamasi nuotraukos padarymo data ir vieta. Naujasis Apple patentas išduoda, kad kompanija planuoja išmokyti Siri ieškoti ir nuotraukų ir žymėti jas balso pagalba.
  • Kalėdų apsipirkimo metu, perkant internetu, 83% pirkinių buvo padaryti iš iOS įrenginių. Iš iOS įrenginių prekių nupirktą penkis kartus daugiau nei iš Android. IBM statistiniais duomenimis iOS vartotojai vienam pirkiniui vidutiniškai išleido 93,94 JAV$, o Android vartotojai 48,10 JAV$. (duomenys tik iš JAV).
  • Sakoma, kad Yahoo kuria aplikaciją, kurios funkcijos labai panašios į Siri.
  • Apple pateikė prašymą pilnai uždrausti Samsung Galaxy įrenginių importą į JAV. Prašymą teismas turėtų apsvarstyti iki 2014 metų sausio pabaigos.
  • Korea Herald rašo, LG ruošiasi išleisti savo G-serijos telefoną su pirštų atspaudų skeneriu. Straipsnyje taip pat minima, kad LG, greičiausiai, nepavyko išsiaiškinti Apple pirštų atspaudo skenerio veikimo principo (kai užtenka skenerį pirštu paliesti) ir ji naudos seno tipo skenerius kai pirštą reikia perbraukti per skenerio paviršių.
  • Nors tai nėra kaip nors susiję su Mac ar iOS, bet kadangi šių operacinių sistemų vartotojų tarpe yra nemažai žaisimų mėgėjų taip pat, gal mėgėjams palenktyniauti bus įdomu pažiūrėti kaip vyko tikro ir virtualaus lenktynininko kova.

Mac Arena straipsniai (2013/12/21–27)

Apple
OS X, Mac
iOS, iPhone, iPad iPod touch
Kita
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų