Nokia išėmė savo Here Maps aplikaciją iš App Store

Kaltindama iOS 7 atsiradusius pasikeitimus Nokia patyliukais iš iTunes Store išėmė savo pilną klaidų Here Maps aplikaciją.

iOS skirtą Here Maps aplikaciją Nokia, be didesnio triukšmo, išleido 2012 metais, o šį mėnesį ją, iš Apple mobilių aplikacijų parduotuvės, pašalino.

Nokia atstovas spaudai sakė: „Mes nusprendėme HERE Maps aplikaciją iš Apple App Store išimti, nes pakeitimai padaryti iOS 7 kenkia vartotojų geram įspūdžiui naudojantis aplikacija. iPhone vartotojai gali toliau nemokamai naudotis žemėlapiais prie jų prieidami per naršyklę m.here.com adresu, kur jie galės naudotis pagrindinėmis vietos nustatymo, paieškos, orientavimosi, maršruto rodymo informacijos paslaugomis“.

Po to kai Microsoft įsigijo dalį Nokia, Here Maps tapo vienu iš trijų likusių pagrindinių Nokia verslo šakų. Microsoft įsigijo Here Maps, kurie yra pagal nutylėjimą įdiegti Nokia Windows telefonų linijoje, licenciją 10-čiai metų.

Prieš išimant ją iš App App Store, Here Maps aplikacija buvo pilna klaidų ir jos beveik nebuvo įmanoma naudoti nei iPhone nei iPad (pvz. priartinant žemėlapių vaizdą aplikacija dažnai užstrigdavo, o tada kai neužstrigdavo padidindavo vaizdą iki maksimumo arba pasielgdavo visiškai priešingai). iOS skirtos Nokia Here Maps aplikacijos dizainas priminė tą, kurį matydavome Symbian operacinėje sistemoje, tuo tarpu Windows Phone skirta aplikacija yra kur kas modernesnė.

Nuo šiol aplikacija yra prieinama tik Nokia linijos Windows mobiliems telefonams.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 12 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Na Google zemelapiams konkurentu nera, niekas dar nepasieke tokio lygio.

  2. Google Maps taip pat ne visiškai Google kūrinys. Jie nusipirko du broliukus iš brolių Grimų šalies ir iš tų jų maps'ų iki kokių 2010-11 metų nebuvo daug naudos kol jie nepradėjo daugiau paslaugų į juos įtraukinėti už JAV ribų.
    Kalbant apie Nokia žemėlapius, tai su jais senokai jau buvio galima važinėti po Lietuvą, kai su Google to dar nebuvo įmanoma daryti.
    Nokia jau 2006 metais turėjo žemėlapių aplikaciją, dar iki Navteq'o ir buvo labiau orientuoti į Europą, o Google Maps'ai tuo metu dar buvo plokšti kaip blynas ir tik JAV kai kur pradėjo progresuoti.

    Kiekvienas turi daryti savo darbą ir aš visiškai pritariu Apple politikai žemėlapių klausimu. Žemėlapius turi kurti ir tvarkyti tuo užsiimančios kompanijos. Nes kai reklamos kompanijos pradeda kurti operacines sistemas tai paskui ir gaunasi visokie Androidai. ;)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų