Kokį velnią Google veiks su šiais bauginančiais kariniais robotais?

Kompanija, kuri tikriausiai apie mus žino viską bei turi, matomai, didžiausią tinklą ir didžiausias dirbtinio intelekto komandas pasaulyje yra tokia galinga, kad net stengiasi sumažinti savo dominavimo vertę neformaliu kompanijos moto „Don’t be evil“.

Robotas Boston Dynamics / Google. Paveiksliukas: Boston Dynamics
Paveiksliukas: Boston Dynamics

Taip, aš kalbu apie Google, kuri neseniai nusipirko karinių robotų kompaniją „Boston Dynamics“ ir jos sukurti „Didysis Šuo“ (BigDog), „Gepadras“ (Cheetah), „Laukinė katė“ (WildCat) ir „humanoidas“ vardu „Atlas“ dabar prisijungė prie augančio Google žvėryno. Tiesa, jei tai būtų viena kompanija, tada jos įsigijimas gal ir nekeltų tokių klausimų, tačiau vien per šiuos metus, patyliukais, Google nusipirko dar septynias robotų kompanijas, viena kurių Japonų kompanija „Schaft“ besispecializuojanti humanoidiniuose robotuose.

Ar tik Google nesiruošia suteikti savo buvusiam Android grupės vadui Andy Rubin dar vieno šanso pažaisti su mėnulio erdvėlaivio projektu, kuris dar nėra visiškai užmestas 40 milijardų JAV dolerių iš reklamos gaunančioje kompanijoje?

Taigi, Google dabar turi pakankamai potencialo panaudoti robotus sukurtus žudyti pagal jų paskirtį. Nuo jų nepabėgsite, jie jus nesunkiai pasivys…

Atmetus juokus apie Skynet, Terminatorius ir robotus policininkus, paskutinė Google įsigyta kompanija verčia susimąstyti: „ką Google planuoja su jais daryti?“. Koks tas kitas Google projektas, kurių nesusijusių su jos pagrindine viešai žinoma misija - organizuoti pasaulinę informaciją ir padaryti ją viešai prieinamą, ji turi nemažai, nuo be vairuotojo važiuojančių automobilių, siuntinių pristatymo sistemų, dėvimų kompiuterių iki su senėjimu kovojančių technologijų.

Atrodo, kad Google pats laikas atnaujinti savo misijos aprašymą, jau nekalbant apie jos „10 dalykų, kuriuos mes žinome esant teisingus“. Neseniai Google CEO Larry Page savo laiške akcininkams minėjo, kad plačioji Google misija yra pagerinti žmonių gyvenimą arba tiksliau sakant išlaisvinti žmones nuo nuobodaus ir monotoniško darbo.

Belieka tikėtis, kad tų Google robotų smegenys neveiks Android OS pagrindu, nes jei veiks - belieka tik tikėtis, kad kas nors atras gyvenamą planetą ir būdą mums iš čia išsinešdinti dar iki tol kol Google Androidinė IcecreamBrainWildCat pradės nevaldoma lakstyti po mūsų planetą.

Kol laukiame padėties nušvietimo iš Google apie tai kokį siurprizą, gyvenimo patobulinimą ji ruošia mums tikėdamiesi, kad jos žvėryno vartai budriai saugomi, pažiūrėkime ką gi tie robotai gali ir jei kam kils minčių ką Google sugalvojo - pasidalinkite komentaruose.

greičiau nei 45 km/h bėgantis robo-gepardas
Didysis šuo - tikiuosi šis nebus Google panaudotas siuntinių pristatymo projekte
Atlas humanoidas. Jei toks paprašytų manęs nusipirkti Android, aš tikriausiai jį pirkčiau…
BigDog - tikėkimės Google jų nepaleis Pamplonoje
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų