Kodėl Morgan Freeman pirštu ant iPad nupieštas portretas, greičiausiai, nėra klastotė

Tema: iPad

Pasirodžius informacijai apie Kyle Lambert stulbinantį Morgan Freeman portretą, į kurį pažvelgus nieku gyvu nepasakytum jog tai piešinys o ne nuotrauka, po internetą pasklido skeptikų pasisakymai, kad tai yra apgaulė, o piešinys - nuotrauka.

Kai kurie skeptikai, tokie kaip Robert Daigle, ėmėsi gilesnės Morgan Freeman nuotraukos ir Kyle Lambert piešinio analizės. Dailge naudojo nuotraukos ir piešinio palyginimo slankiklio pagalba metodą ir teigia, kad „kiekviena linija, plaukas ar bruožas yra tiksliai toje pačioje vietoje kaip ir originalo“ (nuotraukos). Daigle priduria, jog tai nėra įrodymas, kad Lambert darbas yra klastotė tačiau tokia precizika nenorimis sukelia klausimų.

Kiek tikslus Lambert darbas yra iš tikrųjų? Black Pixel Kaleidoscope aplikacija leidžia rasti mažiausius skirtumus esančius dviejuose paveiksliukų ir tekstiniuose failuose bei aplankuose. Šios aplikacijos pagalba tyrimo ėmėsi TUAW. Kaleidoscope aplikacija turi „paveiksliukoskopo“ funkciją kurios vienintelis tikslas rasti skirtumus ir juos parodyti, net ir tuos, kurie negali būti aptikti žiūrint „plika akimi“.

Kaleidoscope aplikacijos testo rezultatai parodo, kad vos keli taškai sutampa nuotraukoje ir Lambert’o darbe, nors žiūrint „neginkluota“ akimi atrodo, kad jų nėra. Kaleidoscope aplikacijoje atitikę taškai pažymėti baltai.

Vienas iš Procreate aplikacijos, kurią naudojo Lambert piešdamas Freeman’o portretą, bendraįkūrėjų bei Savage Interactive vadovas James Cuda sako (PDF), kad jų kompanija ištyrė originalą ir gali patvirtinti, kad Lambert’o darbas nėra klastotė.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų