Kodėl Apple nepriima Bitcoin aplikacijų

Paskutiniu metu Internete daug šurmulio susijusio su Bitcoin’ais. Vieni sako, kad tai suktybė, kiti teigia kad tai papildoma galimybė ir pinigų ateitis. Tačiau kai kalbama apie skaitmeninius pinigus - Apple tyli.

Kol kas Apple jai peržiūrai pateiktas Bitcoin aplikacijas atmeta.

Coinbase ir Gliph yra dvi gerai žinomos kompanijos užsiimančios Bitcoin’ais. Coinbase yra Bitcon’ų birža perkantiems ir parduodantiems skaitmeninę valiutą, o Gliph - mobilių mokėjimų Bitcoin’ais aplikacija.

Coinbase aplikaciją Apple išmetė iš App Store ir pareikalavo Gliph panaikinti iš aplikacijos Bitcoin’ų funkcijas, nežiūrint to, kad ji septynis mėnesius iki tol sėkmingai veikė šias funkcijas turėdama.

Nors tikros tokių Apple veiksmų priežastys nėra žinomos, nes Apple jų nepaaiškino, tačiau tai, kad ji neįsileis Bitcoin aplikacijų po savo stogu tampa akivaizdu. Nemanau, kad Apple taip elgiasi todėl, kad pati asmeniškai turi ką nors prieš šią virtualią valiutą. Greičiausiai, Apple taip apsisaugo nuo įvairių teisinių šių veiksmų po jos stogu interpretavimo, bent jau iki bus sukurta kokia nors oficiali pozicija šios valiutos atžvilgiu.

Gliph CEP Ron Banagale sako, kad Apple aplikacijos atmetimo priežastis, didesne dalimi, 22.1 Apple App Store sąlygų punktas. Šiame punkte nurodoma, kad „aplikacija turi atitikti teisinius reikalavimus bet kokioje šalyje, kurioje ji yra prieinama vartotojams ir suprasti bei atitikti vietinius tų šalių įstatymus yra programuotojo pareiga“.

Bitcoin’ai nėra nelegalūs, tačiau jų kaip valiutos oficialiai nepripažįsta nei viena vyriausybė. Manau ši neaiški pozicija arba aiškios pozicijos nebuvimas Bitcoin’ų atžvilgiu ir yra pagrindinė priežastis, dėl kurios Apple atmeta tokias aplikacijas.

Ar patys kalate Bitcoin’us?

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. gal aš senamadiškas, bet nesuprantu, kam jie man reikalingi?
    ir tas nesveikas kurso pakilimas, kuris čia buvo, man kvepia farsu ir kažkieno suplanuotu greitu pasipelnymu. prognozuočiau bitcoinų mirtį greitu laiku. o jei ne visišką mirtį, tai bent smarkų kurso kritimą ir nepopuliarumą.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų