Kaip pataisyti „no connected camera“ klaidą OS X

Šiais laikais beveik[1] kiekvienas Mac kompiuteris turi įmontuotą video kamerą dabar vadinamą FaceTime, o senesniuose Mac modeliuose iSight kamera.

Mac kompiuterių Face Time/iSight kameros klaidos pranešimas „There is no connected camera“.

Absoliučiai daugumai Mac vartotojų FaceTime kamera veikia be sutrikimų, tačiau kai kurie vartotojai, bandydami pasinaudoti FaceTime ar iSight kamera gali pamatyti pranešimą: juodame fone perbrauktą baltą kameros piktogramą su po ja esančiu užrašu „There is no connected camera“, kuris gali išgąsdinti juos ,verčiant galvoti, kad tai „geležies“ gedimas.

Tokį pranešimą gali išvysti beveik visų Mac kompiuterių (MacBook Air, MacBook Pro ir iMac) vartotojai. Kai kameros nėra, nes ji nėra numatyta, face Time pranešimas atrodo panašiai, tačiau po perbraukta kameros piktograma tekstas sako: „No Camera Available. To use FaceTime, connect a camera“ ir jei tokį pranešimą matote Mac kompiuteryje, kuriame Apple įdiegė kamerą, tai galėtų reikšti apie „geležies“ gedimą. Bet kuriuo atveju nepanikuokite, o išbandykite žemiau nurodytą būdą.

Dauguma Mac vartotojų, kurie gali išvysti „There is no connected camera“ klaidos pranešimą bando naudoti FaceTime. Messages/iCahat ar Photo Booth aplikacijas, tačiau toks pranešimas gali pasirodyti ir kitose aplikacijose.

Reikia paminėti, kad visada bandant išspręsti tokių klaidų sukeltą nepatogumą, tai padaryti galima perkraunant kompiuterį. Tačiau jei kompiuterio perkrovimas nėra tinkamas metodas (pvz. tuojau prasidės telekonferencija, o jūsų Mac nepasikraus taip greitai, kad nepavėluotumėte į už 20 sekundžių prasidėsiantį „tele/video-tiltą“) - galite pabandyti kitą, greitesnį būdą, kuriam nereikalingas kompiuterio perkrovimas:

  • Uždarykite visas atidarytas aplikacijas, kurios gali nausoti FaceTime kamerą.
  • Atidarykite Terminal aplikaciją (rasite Applications/Utilities aplanke)
  • terminal aplikacijos lange įveskite komandinę eilutę tiksliai taip, kaip ji parašyta žemiau:
    sudo killall VDCAssistant
  • Įveskite administratoriaus slaptažodį (šito reikia paleidžiant komandą su supervartotojo teisėmis ir turėkite omenyje, kad ekrane nematysite ne tik vedamo slaptažodžio, bet ir to, kad jį rašote)
  • paspauskite Enter
  • Atidarykite aplikaciją, kurioje matėte „There is no connected camera“ klaidą
  • Jei viskas veikia - aktyvuokite Terminal aplikaciją ir surinkę Cmd ⌘-q klavišų kombinaciją ją uždarykite.

Dabar faceTime turi vėl veikti, jei jai nėra nieko nutikę. Jei neveikia ir po to kai pasinaudojote komanda Terminale - pabandykite perkrauti kompiuterį, o jei ir tai nepadės - skaitykite log failus ir jei nerasite problemos priežastį nurodančio įrašo ir log failuose - kreipkitės pagalbos į servisą.


  1. Mac Pro ir Mac mini kompiuteriai neturi monitorių, todėl juose nėra ir FaceTime kamerų  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 5 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Nezinau kur daugiau rasyt, bet gal zinot, kaip kamerai uzdeti filtrus? Na pvz greyscale ar dar koki nors. Ir cia kad veiktu ant visokiu programu, pvz skype, ar koks web chat.

  2. Aha, sita maciau, kaina kiek isgasdino del tokio sakykim menkniekio :) Na bet aciu anyway :) reiks triala pabandyti

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų