Kaip iOS papildyti naujais žodynais

Jei daug skaitote iOS įrenginyje ne lietuviškai, matyt vieni dažniau kiti rečiau susiduriate su žodžiu, kurio reikšmės nežinote arba jums žinoma reikšmė nelabai tinka kontekstui.

Aptikus nežinomą žodį iOS arba norint sužinoti kitas to žodžio reikšmes ar tarimą - žodį pažymime ir iš atsiradusio meniu paspaudžiame „Define“ arba „More“ ir tada „Define“ (priklausomai nuo naudojamos aplikacijos), tačiau kartais galime susidurti su situacija kai vietoje žodžio paaiškinimo mums parodomas „No definition found“ pranešimas.

Papildomi iOS žodynai

„No definition found“ gali būti jei toks žodis nėra nurodytas žodyne arba panaudota to žodžio forma nėra žinoma. Kartais iOS žodynas suklumpa lygioje vietoje, dėl galūnės, neatpažindamas paprasto žodžio būtajame arba esamajame laike (nors tai nutinka gana retai).

Jei susiduriate su tokia problema arba skaitote keliomis kalbomis ir norėtumėte turėti ne tik Apple anglų kalbos žodyną, bet ir „English – New Oxford American Dictionary“, ar italų, vokiečių, olandų, ispanų, prancūzų, kiniečių, japonų:

  • pažymėję žodį, iš pasirodžiusio meniu pasirinkite Define
  • atsidarius žodynui apatiniame kairiame kampe paspauskite ant Manage
  • Paspauskite ant žodyno, kurio dešinėje pusėje yra debesiuko su rodykle žemyn piktograma.

Paspaudus ant debesiuko piktogramos atsisiųsite žodyną. Jei žodyno dešinėje yra tamsius apskritimas su x simboliu - vadinasi tas žodynas jau įdiegtas ir paspaudus ant tos piktogramos, greičiausiai, jį galite ištrinti (nebandžiau).

Žodyno failas yra tekstinis failas, kuris priklausomai nuo žodyno gali užimti nuo pusės iki septyniasdešimt megabaitų, todėl geriau žodynus siųskitės WiFi zonoje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų