iPod išradėjas Tony Fadell atskleistas kaip asmuo nusipirkęs vienetinį (RED) Mac Pro ir auksines ausines

Temos: Apple, iPod, Mac Pro

Twitteryje pasirodė serija, žinomo fotografo Kevin Abosch žinučių ir nuotraukų, kuriose iPod išradėjas, dar vadinamas iPod tėvu - Anthony M. “Tony” Fadell įvardijamas kaip (RED) MacPro ir auksinių Jony Ive dizaino ausinių naujasis savininkas.

Tony Fadell prie (RED) Mac Pro. Nuotrauka: Kevin Abosch
Tony Fadell prie (RED) Mac Pro. Nuotrauka: Kevin Abosch

Metalinis raudonas Mac Pro, kurį buvo planuojama aukcione parduoti už 40 000–60 000 JAV dolerių buvo parduotas už 997 000 JAV dolerių, o 18-os karatų EarPod ausines gavo aukcione pasiūlęs 461 000 JAV dolerių kainą.

Tony Fadell prie 18 karatų auksinių, Jony Ive dizaino ausinių. Nuotrauka: Kevin Abosch
Tony Fadell prie 18 karatų auksinių, Jony Ive dizaino ausinių. Nuotrauka: Kevin Abosch

Abosch Twitter žinutėje sako, kad Fadell jau bando „nulaužti“ MacPro :)

2001 metais Tony Fadell į Apple, atėjo iš Philips, kur dirbo nuo 1995 metų. Jis pradėjo dirbti kaip kontraktorius kurdamas iPod ir planuodamas Apple audio produktų strategiją. Sukūręs iPod konceptą bei dizainą jis buvo įdarbintas Apple, kad suburtų ir vadovautų iPod ir Specialių projektų Apple padaliniui. Jon Rubinstein vadovaujamas jis prižiūrėjo iPod ir iSight dizaino kūrimą ir gamybą. 2004 metais jis buvo paaukštintas pareigose ir tapo iPod inžinerijos viceprezidentu o 2005 metų spalio 14 Apple paskelbė, kad Fadell 2006 metų kovo 31 dieną pakeis Jon Rubinstein’ą kaip iPod diviziono vyresnysis viceprezidentas. 2008 metų lapkričio 3 dieną Wall Street Journal pranešė, kad Fadell palieka Apple.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų