Google padavė Apple vadovaujamą grupę į teismą už grasinimus Android

Interneto gigantė Google padavė Apple vadovaujamą kompanijų grupę “Rockstar“ už tai, kad pastaroji grasina Android platformai ir jos Nexus įrenginių grupei. Kitos „Rockstar“ konsorciumui priklausančios ir į Google kaip konkurentę žiūrinčios kompanijos yra BlackBerry ir Microsoft.

Google sako, kad „Rockstar“ patentų kampanija yra nusitaikiusi į kelias Silicio slėnio kompanijas. Paieškos gigantė nori apsaugoti Android telefonų gamintojus tokius kaip Samsung, Asus, LG, HTC ir t.t. nuo potencialių teismo bylų, kurias gali iškelti „Rockstar“ konsorciumas.

2012 metais už 4,5 milijardo JAV dolerių, „Rockstar“ konsorciumas įsigijo didelę dalį, dabar jau neveikiančios, Kanados technologijų kompanijos Nortel akcijų portfelio. Apple, už šias akcijas sumokėtų pinigų suma yra 2,5 milijardai JAV dolerių.

Google pareiškime teismui sakoma „Rockstar nekuria kokių produktų ir nenaudoja patentuotų technologijų. Rockstar įdarbinusi inžinierius Ontario, Kanadoje, kurie tiria kitų kompanijų sėkmingus gaminius ieškodami ko nors už ką Rockstar, grasindama teismais, galėtų pareikalauti tų kompanijų sumokėti už naudojamas technologijas.“

Pasak Google pareiškimo, „Rockstar“ CEO yra apkaltinęs virš 100 kompanijų, kurių tarpe yra Facebook ir LinkedIn už Nortel patentų pažeidimus.

Nortel patentai apima eilę išmaniųjų telefonų funkcijų, tokių kaip mobilūs interneto prieigos taškai, žinučių siuntimas bei pranešimai. Po to kai Rockstar įsigijo šiuos patentus nesugebėjo jų licencijuoti ir yra tikimybė, kad gali prarasti sumokėtus 4,5 milijardo JAV dolerių.

Google peticija yra labai panaši į Cisco, kurioje teismų prašome neleisti kompanijoms patraukti atsakomybėn jų klientų už maršrutizatorių patentų pažeidimus. Teismas atmetė šį Cisco prašymą ir tai leidžia manyti, kad ir Google prašymas bus atmestas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų