Europa žengė dar vieną žingsnį USB jungčių standartizavimo link

Europa dar per žingsnį priartėjo prie išmaniųjų telefonų įkrovėjų jungties standarto patvirtinimo.

Nors vienas turėtų tikti. Nuotrauka: Reuters,Eduardo Munoz Reuters
„Nors vienas turėtų tikti“ Nuotrauka: Reuters/Eduardo Munoz

Pasak Barbara Weiler vadovavusios deryboms su Taryba dar vis reikalingas balsavimas, bet nutarimas, greičiausiai, bus pasirašytas iki sekančių metų kovo. Tada seks dviejų metų adaptacinis periodas ir apie 2017 metus įkrovėjų įvairovė EU teritorijoje turės būti harmonizuota.
Didžiausias „stabdis“ šioje situacijoje Apple visai nenaudojanti micro-USB jungties savo įrenginiuose.

2017 dar toli ir visose pusėse dar daug pakitimų gali įvykti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 8 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Būtų puiku,bet nemanau kad Apple ,,pasirašys" šitam dalykui.

  2. As manau kad cia usb didziausias stabdys, kazkur 7 standartai usb ir ne vienas nera patogus, 80% nepataikau is pirmo karto ijungti. Galetu standartizuoti apple jungti.

  3. Ir gerai, kad Apple nepasirašė micro-usb'ui. Nes šiuo metu lightning portas turi didelį privalumą, tai nėra skirtumo kokia puse jungsi, tai itin praverčia tamsoje. Su micro-usb dar reik gerai žiūrėt ar kiši tinkama puse.

  4. Kazkur nesenai perskaičiau, kad usb jau tuoj irgi bus dvipuse, kaip ir Apple lightning, taigi cia viskas priklausys nuo to pas ka bus daugiau lobistu manau:)

    • Mac Arena taip pat rašė apie USB 3.1 standartą: http://macarena.lt/2013/12/naujas-usb-standartas-jungti-padarys-abipuse/
      Na, žinant Apple jie gali tiesiog „padėti“ ant to nurodymo ir komplektuos iOS įrenginius su kokiais nors Lightning-to-USB adapteriais, kurie turės ribotą funkcionalumą, o jei norėsi pilno funkcionalumo turėsi naudoti Apple Lightning. Tokiu būdu dėl EU nutarimo telefonai europiečiams kainuos dar 20-30€ brangiau,o Apple gaus daugiau pinigų.
      Nemanau, kad pripažins Apple Lightning kaip vienintelį standartą bei abejoju ar Apple norės jį kam pardavinėti, o jei Apple ir sutiktų abejoju ar Androidai turės noro branginti savo telefonus kokiu 100 Lt dėl tos jungties ir perdarinėti savo ragelius.
      P.S. dėl nebutinasvisai@... tai tokio čia nuo manęs priklauso, tokiu atveju, būtinas jis ar ne. ;) Dažniausiai taip elgiasi Windows ir Android vartotojai, iš iPad vartotojų retokai tokių „nebūtina“ būna.

  5. :), su šventėm Ramūnai:)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų