Buvę Android vartotojai dažniau renkasi iPhone 5c

Nors daugumoje šalių iPhone 5s perkamas geriau nei iPhone 5c, bet buvę Android vartotojai nutarę „pakeisti religiją“ ir pirmą kartą įžengdami į Apple ekosistemą, dažniau renkasi iPhone 5c.

„Beveik pusė iPhone 5c vartotojų yra tie, kurie pasirinko Apple išmanų telefoną pirmą kartą, daugumoje atvejų tai buvę Samsung ir LG telefonų vartotojai. Tuo tarpu apie 80 procentų įsigijusių iPhone 5s šį modelį pasirinko atnaujindami savo anksčiau naudotą iPhone“, - rašo Kantar Worldpanel ComTech.

Nors lyginant su ankstesniais mėnesiais iPhone 5s ir iPhone 5c modeliai padeda Apple didinti pardavimus, padidėjimas nėra toks didelis koks buvo stebimas tuo pačiu metu 2012 metais po iPhone 5 pasirodymo. Tačiau ne visose šalyse Apple rezultatai panašūs: Japonijoje, kur iPhone dabar pardavinėja ir didžiausias šalies operatorius NTT DoCoMo, Apple iPhone užimama rinkos dalis yra 76,1 procento (2013 metų spalio mėn. duomenys). Spalio mėnesį JAV Apple užimama rinkos dalis buvo 52,8 procento, tuo tarpu Europoje iOS sekasi ne taip gerai ypač tokiose šalyse kaip Vokietija ir Italija, kur subsidijos Apple telefonams yra gerokai mažesnės nei konkurentų. Jungtinė Karalystė Europoje iOS atžvilgiu atrodo geriausiai, čia paskutinių trijų mėnesių duomenimis iOS užima 28,7 procentus rinkos.

Išmanių telefonų pardavimų rinkos dalis (%) 5 EU šalyse

(Vokietijoje, JK, Prancūzijoje, Italijoje ir Ispanijoje)

3 mėn. spalis 20123 mėn. spalis 2012polyčiai %
Android64,570,96,4
BlackBerry5,11,8-3,4
iOS20,815,8-5,0
Windows4,810,25,4
kiti4,91,4-3,4
Šaltinis: Kantar WorldPanel

Populiariausias iPhone modelis Jungtinėje Karalystėje yra iPhone 5s, čia trims parduotiems iPhone 5s modeliams tenka tik vienas iPhone 5c.

iPhone 5c JAV taip pat rado savo pirkėją. Anot Sunnebo, didžiausią paklausą iPhone 5c modelis turi tarp mažesnes pajamas gaunančių amerikiečių. Maždaug 42 procentų iPhone 5c savininkų pajamos yra mažesnės nei 49000 JAV dolerių ir tik 21 procentas tokias pajamas gaunančių turi iPhone 5s. Keista, tačiau spalvingieji iPhone 5c yra labiau populiarūs tarp šiek tiek vyresnių amerikiečių: iPhone 5c telefonų savininkų amžiaus vidurkis 38 metai, o iPhone 5s - 34.

Išmaniųjų telefonų OS ir gamintojų užimama rinkos dalis (3 mėn. iki 2013 m. spalio)

Windows operacinės sistemos pagrindu veikiančių telefonų populiarumas EU auga. Kantar Worldpanel ComTech strateginis direktorius Dominic Sunnebo sako, kad „Nors Windows Phone pardavimai auga, tačiau didesne dalimi parduodami „low-end“ Windows telefonai. Beveik trys ketvirčiai Nokia Lumia parduotų telefonų Jungtinėje Karalystėje parduotų paskutinio ketvirčio metu buvo „low-end“ Lumia 520 ir Lumia 620 modeliai ir tai būdinga visoms EU šalims.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų