Apple savo parduotuvėse pradėjo naudoti iBeacon technologiją

Šiandien Apple savo 254-ose JAV Apple Store parduotuvėse pradėjo naudoti iBeacon - Bluetooth siųstuvus į telefoną perduodančius duomenis priklausomai buvimo vietos/lokacijos.

Apple parduotuvėse iBeakcon įrenginiai dirba kartu su Apple Store aplikacija, žinoma, jei tokią esate įdiegę savo iPhone ir suteikę teisę Apple sekti jūsų buvimo vietą. Pavyzdžiui įėjus į Apple Store parduotuvę aplikacija persijungia į „in-store“ režimą ir jums sustojus prie iPhone stendo galite gauti žinutę klausiančią ar nenorite atnaujinti savo iPhone ir informaciją už kiek galite parduotuvėje iškeisti savo turimą iPhone. Kitas pavyzdys galėtų būti, kad jei esate užsakę kažką Apple su nurodymu, kad patys pasiimsite AppleStore, jums įėjus į Apple Store jos darbuotojas gauna pranešimą, kad jūs atėjote ir jis gali paruošti jums prekę ir ją atiduoti - tokiu būdu jums nereikės laukti kol ją ras ir atneš.

Associated Press rašo, kad 5-toje aveniu Niujorke įsikūrusioje Apple Store yra apie 20 iBeakon daviklių nustatytų skirtingiems atstumams. Vieni siųstuvai yra Bluetooth tuo tarpu kitus signalus generuoja parduotuvėje įdiegti iPad. Sureguliuoti siųstuvų atstumai leidžia pateikti informaciją remiantis tuo kur tiksliai (prie kokio stendo) esate.

Tokių siųstuvų panaudojimo galimybės labai plačios nuo prekybos centrų, apmokėjimo už paslaugas iki muziejų, kur sustoję prie eksponato galite gauti pilną informaciją apie jį į savo iPhone ar iPad.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų