Apie telefonų ir kompiuterių saugumą: aplikacijos skirtos apsaugoti ir užkrėsti

Temos: iOS, iPhone, Mac, Saugumas

Paskutiniu metu naujienų susijusių su NSA vykdomu šnipinėjimu ir duomenų rinkimu tiek, kad sekančiais metais tikriausiai ši organizacija pirmaus labiausiai minimų sąraše ir tas naujienų kiekis verčia pradėti jas ignoruoti.

Vos tik neseniai pasirodė informacija apie NSA vykdomą priėjimą prie duomenų kompiuteriuose (Mac Arena apie jį nerašė) kai ši organizacija specialiai internetu užsakytus kompiuterius nukreipdavo kitu keliu (pro savo punktus), kad galėtų juose įdiegti šnipinėjimo aplikacijas, tuojau pat pasirodo kita informacija teigianti, kad NSA turėjo priėjimą prie duomenų iPhone programos DROPOUTJEEP pagalba.

DROPOUTJEEP programa skirta šnipinėti

Galimybė NSA prieiti prie iPhone duomenų nėra nauja žinia ir Mac Arena ne kartą rašė apie NSA šnipinėjimus šiuose įrenginiuose tame tarpe ir vykdytus vyriausybių lygmenyje.

Kadangi šios istorijos jau pradeda tapti kasdieniškai nuobodžiomis, vietoje to patarčiau pasižiūrėti saugumo eksperto Jacob Applebaum pristatymą, kurio metu jis pasakoja kas yra Nemokamos aplikacijos ir kokia tų nemokamų aplikacijų kaina bei apie DROPOUTJEEP programą, kurios pagalba NSA šnipinėjo iPhone bei kitas Mac OS X ar iOS programas bei naudojamus šnipinėjimo būdus.

Pasidarykite kavos ar arbatos, įsitaisykite patogiai krėsle, jei turite Apple TV užsikurkite žemiau esantį video per jį ir pasiklausykite įdomios „paskaitos“ pavadinimu „Apsaugoti ir užkrėsti“ („To Protect and Infect“) ir išgirsite dalykų, kurių manau daugelis jūsų negirdėjo ir net nesapnavo baisiausiame košmare.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų