Android populiarumas grįstas kaina ir prieinamumu, o ne vartotojų simpatijomis ir norais

Horace Dediu iš ASYMCO mobilių telefonų skverbimosi tyrimų grafikas rodo, kad iPhone beveik idealiai atitinka bendras technologijų įsisavinimo tendencijas.

iPhone, kaip ankčiau Xerox ir Kleenex ar Pampers, vartotojų pasąmonėje tapo visos grupės sinonimu. Palyginimui Android, kurį laiką žengė koja-kojon su technologijų įsisavinimu, tačiau paskutiniu metu šios operacinės sistemos tempai sulėtėjo. „Android ir kitos mobiliems įrenginiams skirtos operacinės sistemos ir jų įrenginiai neneša vertę tik gamintojams ir platintojams, bet ne vartotojams“, - sako Dediu. Android greitas augimas grįstas kaina ir prieinamumu tačiau ne vartotojų simpatijomis ir norais.

Grafikas:Horace Dediu/ASYMCO
iPhone kreivė (raudona)

Dediu teigia, kad 2017 metais iPhone vartotojai JAV sudarys du trečdalius išmaniųjų telefonų vartotojų. Šiuos savo paskaičiavimus jis grindžia trimis faktoriais: bendras išmaniųjų telefonų rinkos augimas, išmanių telefonų įsisavinimas pasieks 90 proc. (jokia technologija iki šiol nėra pasiekusi 100 proc.), Apple rinkos dalis išliks pastovi.

Žinoma, keturi metai yra ilgas laiko tarpas, pavyzdžiui per tokį laiko tarpą, sėkmingomis atrodžiusios kompanijos Nokia ir BlackBerry praktiškai išnyko.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų