Spalvos pakeitimas OS X Mavericks Notes aplikacijoje

Apple pakeitė OS X Mavericks Notes aplikacijos išvaizdą ir dabar „popieriaus“ lapas, kuriame rašomas tekstas, yra šviesiai gelsvos spalvos paveiksliukas turintis švelnią popieriaus faktūra.

Notes aplikacijos žinutės teksto fonui naudojamas TIFF paveiksliukas, kurį galite nesunkiai pakeiti ar modifikuoti pritaikydami savo skoniui.

  • Uždarykite Notes aplikaciją
  • Atidarykite Fionder’yje Applications aplanką ir dėl visa pikta padarykite Notes aplikacijos kopiją ir išsaugokite ją kitame kompiuterio aplanke (Downloads aplankas puikiai tiks kaip laikina aplikacijos buveinė)
  • Grįžkite į Applications aplanką ir paspauskite dešinį pelės klavišą ant Notes aplikacijos failo
  • Pasirinkite „Show Package Contents“ ir nueikite į Contents/Resources
  • Nukopijuokite ten esantį paper.tiff failą ir patalpinkite jį kur nors kompiuteryje (kompiuterio darbastalyje ar kitame aplanke)
  • Atidarykite nukopijuotą paper.tiff failą grafinių vaizdų redagavimo aplikacijoje (pvz . Photoshop ar Preview)
  • Pasinaudokite savo fantazija jį redaguodami. Alternatyviai, galite internete rasti paveiksliuką, kuris atitiks jūsų poreikius ir panaudoti jį.
  • Kai baigsite redaguoti paveiksliuką - išsaugokite jį (atminkite, kad paveiksliukas turi būti išsaugotas TIFF formatu ir jo failo plėtinys turi būti tiff o failo pavadinimas paper).
  • nukopijuokite jį atgal į /Applications/Notes.app/Contents/Resources

Atidarykite Notes aplikaciją ir patikrinkite ar jūsų kūrybos rezultatai tokie, kokių ir tikėjotės.

Jei kas nors nutiko ne taip - galite atstatyti aplikaciją nukopijuodami ją atgal iš aplanko, kuriame išsaugojote jos atsarginę kopiją.

Jei rezultatas jus tenkina ir viskas atrodo taip, kaip jūs ir tikėjotės - ištrinkite atsargines aplikacijos ir paveiksliuko failų kopijas.

Savo Notes aplikacijoje aš šiek tiek sumažinau spalvos intensyvumą ir padariau foną labiau pilką nei gelsvą, bei šiek tiek šviesesnį redaguodamas originalų aplikacijos failą.

Atminkite, kad jūsų padaryti pakeitimai gali būti grąžinti į pradinius nustatymus, jei Apple nutars aplikaciją atnaujinti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų