Paprastesnis būdas naudotis „Paste and Match Style“ komanda

Bet kurioje, ne tik Mac kompiuteriams skirtoje, operacinėje sistemoje „Copy“ ir „Paste“ yra vienos dažniausiai naudojamų komandų. Tačiau kalbant apie nukopijuoto teksto įklijavimą (Paste) nedaugelis žino, kad yra du būdai tai padaryti.

Tradicinis būdas įklijuoti nukopijuotą tekstą yra pasinaudoti klavišų kombinacija Cmd ⌘-V arba iš aplikacijos meniu pasirenkant: Edit > Paste, tačiau šis būdas įklijuoja tekstą kartu su jo formatavimo elementais panaudotais šaltinyje iš kur jis buvo nukopijuotas. Daugeliu atvejų tai yra gerai, nes išsaugomas paryškintos ar pastorintos teksto dalys, tačiau gali būti situacijų kai tokie, šaltinyje panaudoti teksto formavimo elementai yra nereikalingi.

Nors tekto formatavimą palaikančios aplikacijos turi specialią komandą: Edit > Paste and Match Style, bei jai priskirtą klavišų kombinaciją Shift ⇧-Cmd ⌘-Alt ⌥-V, kai dažniau reikia įklijuoti tekstą jį pritaikant prie dokumento į kurį jis įklijuojamas teksto formato, naudoti keturių pirštų klavišų kombinaciją nėra patogu, o meniu naudojimas nėra pats greičiausias ar patogiausias būdas veiksmams kompiuteryje atlikti.

Tiems, kas kopijuoja ir įklijuoja tekstą dažnai yra labai paprastas sprendimas nereikalaujantis pakeisti naudojimosi kompiuteriu ar OS X įpročių - tereikia Paste and Match Style komandai priskirti Paste komandos klavišų kombinaciją.

  1. atidarykite System Preferences aplikaciją
  2. paspauskite ant Keyboard
  3. pažymėkite Keyboard Shortcuts skirsnį
  4. kairėje lango pusėje pažymėkite Application Shortcuts
  5. jei klavišų kombinaciją norite įgalinti visoms OS X aplikacijoms Applications skirsnyje palikite numatytą „All Applications“, jei nustatymą norite pritaikyti tik kuriai nors aplikacijai (pvz. Mail, Pages)- pasirinkite iš aplikacijų sąrašo Applications skirsnyje (jei aplikacijų sąraše norimos aplikacijos nėra - paspauskite ant aplikacijų sąrašo pabaigoje esančio užrašo Other ir nurodykite pageidaujamą aplikaciją)
  6. Norėdami sukurti klavišų kombinaciją, paspauskite + piktogramą esančią ekrano apatinėje dalyje
  7. atsidariusiame lange, Meniu title: lauke įrašykite Paste and Match Style (atminkite, kad komanda turi būti įrašyta tiksliai taip kaip ji matoma meniu įskaitant didžiąsias ir mažąsias raides)
  8. pereikite į Keyboard Shortcut lauką ir klaviatūroje, vienu metu nuspauskite Cmd ⌘ ir v klavišus
  9. Paspauskite Add mygtuką
OS X System Preferences priskiriame klavišų kombinaciją Cmd-V Paste and Match Style komandai

Dabar, atlikus aukščiau aprašytus veiksmus, Paste and Match Style komanda bus iššaukiama Cmd ⌘-v klavišų kombinacijos pagalba.

Jei dėl kokių nors priežasčių norite išsaugoti paprastą, Paste komandos iškvietimą naudojant klavišų kombinaciją, tokiu pat būdu kaip aprašytas aukščiau sukurkite klavišų kombinaciją skirtą Paste komandai. Pats akivaizdžiausias būdas būtų, Paste komandai priskirti iki tol Paste and Match Style naudotą klavišų kombinaciją Shift ⇧-Cmd ⌘-Alt ⌥-V.

Tai padaryti galite tokiu pačiu būdu, kaip nurodyta aukščiau 7-tame žingsnyje įrašydami Paste, o 8-tame žingsnyje vienu metu klaviatūroje nuspausdami Shift ⇧-Cmd ⌘-Alt ⌥-V klavišus.

Gali būti, kad kai kurių programuotojų sukurtos aplikacijos atsisakys paklūsti šiems nustatymams, tokiu atveju arba nurodykite klavišų kombinacijas specialiai tai aplikacijai.

Microsoft Office 2011 for Mac šie nustatymai neturės įtakos, nes Microsoft aplikacijos kaip Paste and Match Style komandos atitikmenį naudoja Paste Special komandą ir jai priskirta klavišų kombinacija yra Ctrl-Cmd ⌘-V.

Taip pat skaitykite: • OS X klavišų kombinacijosKuriame savo klavišų kombinacijas OS XKeli kasdieniniai Cmd ⌘ klavišo panaudojimaiApie Cmd ir Alt klavišus

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų