O mes skundžiamės, kad Lietuvoje iPhone brangūs...

Lietuviai dažnai mėgsta papiktažodžiauti, kad Lietuvoje prekiaujantys iPhone lupa devynis kailius ir, kad iPhone kaina yra nežmoniškai aukšta ir vis pirštu bado į JAV kainynus, dažnai pamiršdami tai, kad kainos JAV nurodomos be mokesčių. Tačiau reikia pripažinti, kad mokesčiai JAV yra mažesni nei Lietuvoje.

Bloomberg pranešė, kad Apple iPhone 5s ir iPhone 5c modeliais Brazilijoje bus pradėta prekiauti šį penktadienį ir 16GB iPhone 5s modelis Brazilijoje kainuos 2799 Brazilijos Realų (BRL) arba 3146 LTL, o už 64GB modelį reikės pakloti 3599 BRL (4065 LTL). Palyginimui iDeal parduotuvėje 16GB iPhone 5s kaina yra 2899, Omnitel salonuose 2499 LTL (Omnitel parduodami iPhone yra rišti prie jų tinklo, todėl reikėtų pridėti dar 100 LTL už telefono atrišimą, tačiau kiek žinau, dėl telefonų trūkumo, šių iPhone modelių be įsipareigojimų Omnitel dar neparduoda.)

iPhone 5c kainų skirtumas tarp Lietuvos ir Brazilijos nėra toks didelis. 16GB iPhone 5c Brazilijoje kainuos apie 2257 LTL, palyginimui iDeal šio iPhone modelio kaina yra 2199 LTL.

Nors iPhone kainų skirtumas Lietuvoje ir Brazilijoje nesiskiria kartais, tačiau reikia turėti omenyje, kad vidutinis atlyginimas Brazilijoje yra maždaug 30% mažesnis nei Lietuvoje.

Panašu, Apple nepagalvoja apie tai, kad ne visose pasaulio šalyse iPhone kaina su dviejų metu sutartimi svyruoja tarp 0 ir 200 JAV$. Ir pamiršta tai, kad daugelyje pasaulio šalių mokesčiai yra gerokai didesni nei JAV ir tokiose šalyse sumažinusi savo pelno dalį Apple galėtų išlošti turėdama daugiau vartotojų, daugiau pajamų ir geresnį iPhone/Android statistinį santykį.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 5 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. keista...o ar nėra įstatymo, kad telefonu pririšti prie tinklo lietuvoje negalima? juk bitė ir tele2 telefonu neriša....ar omniteliui negalioja įstatymai lietuvos?...idomu tiesiog.

    • Niekada šituo nesidomėjau, nes Omnitelis mano akyse žlugo seniai, bet neteko girdėti apie įstatymą, kuris draustų operatoriui pardvinėti rištus telefonus. Kas link iPhone tai Omnitel vienintelis Lietuvoje juos pardavinėja oficialiai, o visi kiti kaip iš kur pasiseks gauti...

      • "Nustatyta tvarka, kad vartotojui, sudariusiam sutartį ir įsigijusiam vadinamąjį prie tinklo „pririštą“ telefono aparatą ar kitą galinį įrenginį ir visiškai už jį atsiskaičius, pareikalavus paslaugų teikėjas privalės nemokamai pakeisti šį galinį įrenginį taip, kad jis, naudodamas sutartyje nurodytą paslaugų teikimo technologiją, veiktų ir kitų paslaugų teikėjų ir operatorių tinkluose arba, vartotojui sutikus, nemokamai pateikti galinio įrenginio konfigūravimo priemones bei instrukcijas, kad vartotojas pats galėtų pakeisti galinį įrenginį."....čia 2011 m. ......kaip suprantu pasibaigus sutarčiai omnitelis (kitos kompanijos kiek susiduriau neriša telefonu) privalo NEMOKAMAI atrišti telefoną :).....

        • Nežinau ar visus telefonus jie tokiomis sąlygomis atriša, bet kiek girdėjau iPhone kainuoja 100LT, gal tai Apple juos apmokestina už šią paslaugą (neįsivaizduoju kaip tas pririšimas/atrišimas vyksta) ir kiek teko girdėti, jei iPhone įsigytas juridinio asmens vardu tai jo visai neatriša, net ir pasibaigus sutarties terminui.
          Jei toks įstatymas galioja, gal dėl 100 LT žmonės paprasčiausiai tingi gaišti laiką ir bylinėtis arba yra kokia nors papildoma nuostata ar „spraga“ leidžianti Omniteliui taip elgtis.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų