Kompiuterių istorijos muziejus paviešino Apple II DOS išeities kodus

Temos: Apple, Naujienos

Super greitų Mac kompiuterių pasaulyje paprasta pamiršti, kad anksčiau egzistavę kompiuteriai buvo gerokai paprastesni. Toks buvo ir Apple II - 4 kilobaitus atminties turėjęs, pirmasis Kupertino kompanijos masinės produkcijos kompiuteris į kurį programinė įranga buvo įkeliama iš kasetinio magnetofono.

Dabar, praėjus daugiau nei 35 metams po šio kompiuterio išleidimo, Kompiuterių istorijos muziejus viešai paskelbė jo DOS išeities kodus. Šiuos kodus atidavė šios operacinės sistemos kūrėjas Paul Laughton, kuris spaudžiamas Steve Jobs, kad Steve Wozniak sukurtas minkštų diskelių kontroleris galėtų kaupti programas, ją sukūrė per septynias savaites ir į kišenę įsidėjo 13 000 JAV dolerių.

Steve Jobs, Bill Atkinson ir 1984 Macintosh. Nuotrauka:Norman Seef
Steve Jobs, Bill Atkinson ir 1984 Macintosh.
Nuotrauka:Norman Seef

Kompiuterių muziejuje galima rasti ir Macintosh komandos nario Bill Atkinson sukurtos Apple Macpaint bei QuickDraw aplikacijų bei Adobe Photoshop 1.0.1 išeities kodus.

Macintosh komanda buvo apsupta linksmų istorijų, štai viena jų: Kartą žurnalistas paklausė Steve Jobs: „kiek laiko truko sukurti Quick Draw?“, šis perklausė pas Bill Atkinson ir Bill’as atsakė: „na… aš prie jos dirbau pripuolamai apie keturis metus“. Tada Steve pasakė žurnalistams, kad „sukurti QuickDraw truko dvidešimt keturis paprasto žmogaus metus“. :) Steve paskaičiavo, kad vieneri Bill’o darbo metai prilygsta šešeriems paprasto žmogaus metams.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų