Kaip išjungti OS X Mavericks Notification Center

OS X Mavericks „Notification Center“ yra patogus, sistemos lygmenyje dirbantis įrankis. Jo pagalba nereikia landžioti į kiekvieną aplikaciją atskirai tam, kad sužinoti ar kas parašė laišką, landžioti į Facebook’ą ir tikrinti ar kas paliko nešvankų komentarą po jūsų Facebook svetainėje patalpinta katino nuotrauka, ar kas nors paminėjo jus Twitter’yje, o gal jau kur nors vėluojate, nes nepažiūrėjote į Reminders priminimų sąrašą ar Kalendorių ir dabar turėtumėte jau sėdėti lėktuve.

„Notification Center“ dažnai gelbsti ir nuo Messages aplikacijos atidarinėjimo, nes žinutė kurią gaunate pasirodo pranešimo pavidalu dešiniame viršutiniame ekrano kampe, tiesiai iš jos galite parašyti atsakymą (paspaudę ant „Reply“ mygtuko), o naują Facebook, Twitter ar Messages žinutę galite sukurti paspaudę ant „Notification Center“ viršuje esančių specialiai toms paslaugoms sukurtų mygtukų.

Nežiūrint to, kad „Notification Center“ yra patogus ir dažnai sutaupanti laiko paslauga, kartais ji gali blaškyti, todėl jei ja naudojatės rekomenduoju peržiūrėti aplikacijas, kurios gali rodyti pranešimus ir nurodyti ar jų pranešimus norite matyti ir jei taip tai kokius (ar pasirodančius ir išnykstančius ar tuos, kurie bus ekrane iki paspausite atitinkamą mygtuką ant jų).

Kartais, ši patogi paslauga gali pastatyti ir į nepatogią padėtį, pvz.: kokio nors viešo pristatymo metu, stovint prieš auditoriją ir kalbant svarbius dalykus Keynote skaidrės dešiniame viršutiniame kampe staiga pasirodys žmonos, per Messages atsiųsta žinutė: „ar neėmei mano lūpdažio?“. Tokiu atveju, kai nenorite, kad jokios žinutės jus svarbiu momentu trukdytų (ypač žmonos apie pieną, kurį reikia nupirkti ar vaikų pranešančių apie tai, kad vėl prisidirbo ir rytoj turėsite vėl eiti pas mokyklos direktorių) - galite „Notification Center“ pranešimus laikinai atjungti.

Kaip atjungti „Notification Center“ iššokančius pranešimus

- Laikinas greitas atjungimas

Ieškodamas OS X Mavericks naujovių ir bandydamas įvairias klavišų kombinacijas aptikau, kad Alt ⌥-pelės paspaudimas ant meniu juostos dešinėje esančios „Notification Center“ piktogramos leidžia greitai aktyvuoti „Do Not Disturb“ režimą, kuris vėl grįš į aktyvią būseną sekančią dieną.

- Gudravimas su nustatymais

Atjungti „Notification Center“ pranešimus tam tikram laikotarpiui, kuris yra pastovus, galima ir per System Preferences pasirinkus Notifications > Do Not Disturb > ir Turn on Do Not Disturb skiltyje pažymėjus bei nurodžius laiką From: (nuo) ir to: (iki). Žinoma jei nurodysite From:04:00, o to: 03:59 iššokančių žinučių, greičiausiai, taip pat nepamatysite.

- Visiškas „Notification Center“ atjungimas Terminal'o pagalba

Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad lyginant su OS X Mountain Lion naujojoje OS X Mavericks pasikeitimų ne taip jau ir daug, iš tiesų Apple gerokai padirbėjo ir perrašė didelį gabalą OS X kodo iš naujo bei pakeitė kai kurių aplikacijų ar paslaugų valdymo būdus. Dėl tos priežasties netinka ir OS X Mountain Lion „Notification Center“ atjungimo būdas.

Jei visiškai nenorite matyti „Notification Center“ OS X Mavericks, galite jį atjungti:

  1. atidarykite OS X Terminal aplikaciją (rasite Applications/Utilities aplanke)
  2. Terminal’o lange įveskite žemiau esančią komandą ir paspauskite Enter ↲
    sudo defaults write /System/Library/LaunchAgents/com.apple.notificationcenterui KeepAlive -bool False
  3. perkraukite kompiuterį

Šis būdas nėra oficialus, todėl, kaip visada, geriau jį naudoti turint atsarginę duomenų kopiją. Taip pat tokiu būdu padaryti pakeitimai gali būti anuliuoti bet kurio OS X atnaujinimo metu.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų