iPad mini Retina ekranas nėra toks geras kaip iPad Air

Tema: iPad

Apple išleidus iPad Air ir iPad mini Retina, buvo malonus siurprizas, kad abiejų techninės charakteristikos yra vienodos ir vienintelis skirtumas yra: kaina, svoris ir dydis.

Tačiau dauguma iPad mini Retina vartotojų teigia, kad lyginant su iPad Air, iPad mini Retina spalvos yra blankesnės.

iPad mini Retina atvaizduojamų spalvų skaičius yra toks pats kaip ir iPad mini - nepilnas sRGB ir yra mažesnis nei tas kurios galima būtų tikėtis bei tas kurį geba atvaizduoti iPad Air ekranas. Savo atvaizduojamų spalvų aibėje iPad mini Retina spalvas bei pilkos spalvos pustonius atvaizduoja gana tiksliai ir vaizdas yra gana geras nors ir šiek tiek tamsesnis nei iPad Air. Tačiau reikia pripažinti, kad iPad mini Retina savininkai neturės tokios pačios vaizdų kokybės kokia gali mėgautis iPad Air vartotojai.

Anand Shimpi iš AnandTech atliktų testų rezultatai rodo, kad vaizdo kokybės skirtumas iš tiesų yra.

Geriausiai skirtumas matomas sudėjus iPad Air ir iPad mini Retina kartu ir žiūrint į tą patį grafinį vaizdą. Tačiau daugelis vartotojų vargu ar pastebės esminį skirtumą, kuris bet kuriuo atveju šiek tiek nuvilia nebūdamas toks geras iPad mini Retina ekrane kaip kad iPad Air.

iPad mini Retina turi ir dar vieną bėdą - vaiduokliško vaizdo, kuris lieka ekrane pakeitus paveikslėlį. Šį vaiduokliško vaizdo efektą turi iPad mini Retina įrenginiui, kuriuose yra įmontuotas Sharp gamybos ekranas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Pff... Dabar vietoi vieno ipado jie siūlo net keturis, tipo visiškiems vargo pelems mini ir atgyvenes ipad2, o jau tipo labiau pasiturintiems air ir mini retina. Bet vistiek praktiškai yra tik vienas hi end visoje pasiūloje, tik air. Nebesuprantu kam ta nesamone, ech gaila kad kartu su SJ numire ir Vieno produkto vienoje kategorijoje konceptas...

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų