iPad Air pagaminti pigiau nei iPad 3

Tema: iPad

Pagaminti iPad Air kainuoja pigiau nei iPad 3, o tai reiškia, kad Apple iš šio iš lentynų graibstomo iPad modelio pasipelno daugiau.

IHS duomenimis, pagaminti iPad Air kainuoja 42 JAV doleriais pigiau nei iPad 3.

Pagaminti pigiausią iPad Air 16GB tik su WiFi versiją kainuoja 274 JAV$ o ji parduodama už 499 JAV$ (Lietuvoje 1679 LTL). Šio modelio gamyba yra 6 procentais pigesnė nei iPad 3 (gamybos kaina 325 JAV$).

Kadangi NAND atminties kiekis su kiekvienu iPad modeliu didėja - auga ir jo pagaminimo kaštai, maždaug 8 JAV$, tačiau pardavimo kaina išauga šimtais dolerių. 32GB iPad Air pagaminti kainuoja 282 JAV$, o parduodamas jis už 599 JAV$ (Lietuvioje šio modelio pardavimo kaina 1989 LTL).

Brangiausia iPad komponentas - ekranas, jis kainuoja 90 JAV$, o lietimui jautraus ekrano dalys 43 JAV$. iPad Air ekranas yra plonesnis ir jame naudojama COP (cyclo olephin polymer) lietimui jautri plokštelinis jutiklis kainą, lyginant su ankstesniu modeliu, padidina 5,50 JAV$.

Nors super plonas ekranas ir lietimui jautrus paviršius, šiame iPad modelyje Apple kainuoja daugiau, kompanija sutaupo kitų, detalių sąskaita, kurios per tą laiką atpigo. Apple, kiek tik yra įmanoma, stengiasi naudoti tuos pačius tiekėjus bei gamintojus, kurie gamina iPhone 5s ir iPhone 5c ir tokiu būdu su jais gali derėtis dėl geresnių kainų.

A7 procesorius taip pat kainuoja 5 JAV$ pigiau (18 JAV$) nei A5, naudotas pernai metų iPad 3 modelyje. Lyginant su iPad 3, naujajame iPad Air modelyje Apple 23 procentais sumažino baterijos talpą. iPad Air baterijos talpa 32,9 vatvalandės, o iPad 3 42,5 Wh. Tai greičiausiai padaryta dėl mažesnio naujojo iPad reiklumo elektros energijai, kuris pasiekiamas ekonomiškesniu ekrano pašvietimu. iPad Air ekrano pašvietimui naudojami tik 36 LED, o iPad 3 - 84 LED.

iPad suplonėjus, Apple piniginė storėja“, - sako Andrew Rassweiler, IHS kainų matavimo paslaugų departamento vyresnysis direktorius.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų