Dock permatomumo efektas OS X Mavericks

OS X Mavericks Dock’as (ekrano apačioje esanti juosta, kurioje išdėstytos aplikacijų ir aplankų piktogramos) buvo subtiliai modifikuota ir neteko anksčiau turėto permatomumo efekto.

Šis OS X Mavericks vartotojo sąsajos elemento vizualios dalies pakeitimas toks subtilus, kad dauguma, savo kompiuterių operacines sistemas į Mavericks atnaujinę vartotojai jo net nepastebėjo.

OS X Mavericks, paslinkus aplikacijos langą taip, kad dalis jo pasislėptų už Dock juostos, pastebime, kad nebėra „užšalusio lango efekto“, kuris ankstesnėse OS X versijose leido, nors ir neryškiai, bet matyti aplikacijos lango esančio už Dock juostos elementus. Vietoje jo dabar labiau pastebimas veidrodžio efektas, kuris atspindi prie Dock juostos priartėjusių aplikacijų lango vaizdą.

Daugumai vartotojų nėra skirtumo permatoma Dock juosta OS X ar ne, tačiau tie kas norėtų susigrąžinti dalinį Dock juostos permatomumą ar naudoja automatiško Dock juostos pasislėpimo efektą, gali tai susigrąžinti ir OS X Mavericks.

Žemiau minimas būdas tinka tik OS X Mavericks

Įjungiame OS X Mavericks Dock juostos permatomumą

  • atidarykite Terminal aplikaciją (rasite Applications/Utilities aplanke)
  • Terminal aplikacijos lange įveskite žemiau esančią komandą
    defaults write com.apple.dock hide-mirror -bool true;killall Dock
  • įvedus aukščiau nurodytą komandą Terminal aplikacijos lange ir paspaudus Enter OS X Dock juosta bus pakrauta iš naujo su atjungtu veidrodžio efektu ir įgalintu permatomumu.

Turėkite omenyje, kad šio efekto atjungimas paslėptų aplikacijų piktogramų Dock juostoje nepadaro pusiau permatomomis. Tačiau jei norite abu šiuos efektus galite naudoti kartu.

OS X Mavericks Dock juostos permatomumo išjungimas

Jei nutarėte, kad permatoma OS X Mavericks Dock juosta padaryta naudojant aukščiau esantį būdą jums netinka, galite jos būseną grąžinti į numatytąją:

  • atidarykite Terminal aplikaciją (rasite Applications/Utilities aplanke)
  • Terminal aplikacijos lange įveskite žemiau esančią komandą
    defaults write com.apple.dock hide-mirror -bool false;killall Dock
  • įvedus aukščiau nurodytą komandą Terminal aplikacijos lange ir paspaudus Enter OS X Dock juosta bus pakrauta iš naujo, o jos atvaizdavimo efektas atstatytas į pradinę/numatytąją būseną.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų