Apple patentavo Lytro tipo keičiamo fokusavimo taško fotoaparatą

Apple pripažinta patento, kuriame aprašoma technologija leidžia pakeisti fokusavimo tašką savininke.

Patentas pavadintas „Skaitmeninis fotoaparatas su keičiamo fokusavimo taško paveiksliuke režimo adapteriu“, kurį Apple pateikė 2011 metais ir vakar buvo pripažinta jo savininke, aprašo fotoaparatą dar žinomą „light-field“ pavadinimu. Fotoaparato sistema turi du režimus: žemos kokybės leidžiančios keisti fokusavimo tašką po to kai kadras nufotografuotas ir aukštos kokybės režimą, kuriame nufotografavus fokusavimo taško keisti negalima.

Apple savo patente mini Lytro fotoaparatą, bet pamini, kad Apple technologija yra geresnė dėl pajungiamo mikro-objektyvų adapterio, o Lytro naudojami mikro-objektyvai yra fiksuoti ir negali būti atjungti. Apple taip pat rašo, kad jos sprendimas leidžia daryti aukštesnės kokybės ir didesnes nuotraukas.

Light field fotoaparatuose mikro-objektyvai patalpinami tarp jutiklio ir pagrindinio objektyvo matuojančio šviesą ir tokio tipo fotoaparatas gali būti ir iPhone dalis. Anksčiau buvo gandų, kad Steve Jobs domėjosi Lytro technologija ir Apple planavo išleisti savo fotoaparatą.

Žemiau yra tokio kadro atlikto Lytro fotoaparato pagalba pavyzdys, galite paspaudę ant nuotraukos pakeisti ryškumo zoną/fokusavimo tašką.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų