Apple kompanijoje Jony Ive gali daryti ką tik nori

Prieš eilę metų Ive tiekėjams yra pareiškęs „Įsivaizduokite, kad rankoje aš turu krūvą pinigų ir aš leisiu jums paimti tiek kiek jūs norite už tai, kad padarytumėte tai ko man reikia“, - rašoma Leander Kahney knygoje „Genijus slypinti už puikiausių Apple produktų“.

Jony Ive yra daugiau nei vyrukas atsakingas už tai kaip atrodo jūsų iPhone, jis parenka medžiagas iš kurio iPhone bus padarytas, jis dirba su gamintojais nurodydamas kaip iPhone turi būti gaminamas ir praleidžia daug laiko Azijos gamyklose tam, kad įsitikintų, kad produktai gaminami taip kaip reikia.

Buvęs Apple dizaino vadas Bob Brunner pasakojo, kad „Apple dizaineriai dešimt procento savo darbo laiko skiria tradiciniam industriniam dizainui: generuoja idėjas, braižo, daro modelius, mąsto ir ginčijasi. Devyniasdešimt procentų savo laiko jie dirba su gamintojais ir aiškinasi kaip jų idėjos gali būti įgyvendintos“.

Kartais Ive idėjos gali būti per daug brangios ar per daug sudėtingos, kad jas įgyvendinti, tačiau panašu, kad niekas kompanijoje negali jam nurodinėti.

Prieš mirtį Steve Jobs sakė: „Apple jis turi daugiau galių nei bet kas nors kitas išskyrus mane. Niekas negali jam sakyti ką ar kaip daryti. Taip yra, nes tokią tvarką nustačiau aš“.

„Aš nenoriu, kad nei vienas iš mano žmonių galvotų apie kaštus. Jie tiems tai turi visiškai nerūpėti, nes tai ne jų darbas“, - sakė Ive Apple vadovams.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų