Airijos mokykloje bandymas knygas pakeisti HP planšetiniais kompiuteriais baigėsi tikra katastrofa

Dėl techninių problemų susijusių su Windows 8 pagrindu veikiančiu HP ElitePad planšetiniu kompiuteriu Mountrath bendruomenės mokykla įsikūrusi County Laois (Airija) buvo priversta grįžti prie tradicinių - popierinių vadovėlių.
HP ElitePad

Airijos „Independent“ praneša, kad Mountrath bendruomenės mokyklos, kuri nutarė būti progresyvi ir popierinius vadovėliu pakeisti elektroninėmis knygomis, direktorė Margin Gleeson padėtį susijusią su Windows 8 pagrindu veikiančiais ir 550€ kainuojančiais šioje mokykloje naudojamais HP ElitePad planšetiniais kompiuteriais įvardina kaip „visiška katastrofa“, tačiau „mes nieko nekaltiname“, - sakė mokyklos direktorė.

Savo laiške mokinių tėvams, Margin Gleeson rašė: „Įdiegdami e-mokymą, kurio metu turėjo būti naudojami HP ElitePad planšetiniai kompiuteriai ir knygos elektroniniu formatu turėjo būti įdomus būdas judėti į priekį. Tačiau HP ElitePad pasirodė esantys visiška katastrofa. Mes susitikome su HP atstovais ir supažindinome juos su problemomis, kurias patiriame. Norėdami užtikrinti pamokų tęstinumą mes mokiniams užsakėme pilną komplektą popierinių vadovėlių.“

Šie planšetiniai kompiuteriai, po 18 mėnesių trukusio tyrimo, buvo įsigyti mokyklos ir mokiniams turėjo pakeisti popierinius vadovėlius tačiau pradėjo krėsti šunybes: neįsijungdami, staiga užmigdami ir gesdami (gedimai susiję su įrenginio motinine plokšte) taip vietoje to, kad taptų mokinių pagalbininkais - juos trikdydami.

Šis įvykis greičiausiai turės neigiamą poveikį HP ir Microsoft kompanijoms, kurios paskutiniu metu stengiasi įsitvirtinti švietimo sektoriuje, kuriame karaliauja iPad turėdamas apie 94 procentus šios rinkos dalies.

Apple iš parduotų įrenginių švietimo įstaigoms, paskutinio ketvirčio metu, gavo 1 milijardą JAV dolerių pajamų.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų