OS X Mavericks „Power Nap“ funkciją palaikys ir iMac kompiuteriuose

Temos: iMac, macOS

Naujų MacBook Pro Retina bei MacBook Air kompiuterių savininkai žino kas yra Apple „Power Nap“, o dabar panašu, kad kai kurių iMac kompiuterių savininkai, įdiegę OS X Mavericks turės galimybę naudotis šia OS X funkcija taip pat.

Apple „Power Nap“ funkciją pristatė OS X Mountain Lion. „Power Nap“ tai OS X funkcija leidžianti atlikti eilę uždavinių foniniame režime, kompiuteriui miegant ir kraunantis. Pavyzdžiui, kol kompiuteris miega „Power Nap“ funkcija tikrina elektroninį paštą, aplikacijų atnaujinimus, atnaujina Reminders, Notes, Calendar aplikacijų informaciją, atlieka Time Machine atsarginių duomenų kopijų išsaugojimą bei Spotlight indeksuoja kompiuteryje esančią informaciją.

Kadangi „Power Nap“ veikia foniniame režime ši OS X funkcija veiks tik palaikomuose kompiuterių modeliuose ir tik tokiu atveju jei kompiuteryje naudojamas SSD ar Fusion tipo kietasis diskas.

System Preferences > EnergySaver Power Nap

OS X Mavericks taip pat turi funkciją vadinamą „App Nap“. Šios funkcijos paskirtis saugoti kompiuterių akumuliatorius ir dirbant su keliomis aplikacijomis vienu metu, atjungti ar riboti kompiuterio skiriamus resursus aplikacijoms kurios šiuo metu nėra aktyvios.

Tikslios OS X Mavericks pasirodymo datos paskelbimo tikimasi šių metų spalio 28 dieną, Apple ketvirto ketvirčio finansinių rezultatų paskelbimo metu. Kadangi Apple žadėjo kad OS X Mavericks pasirodys spalio mėnesį, tai tikėtina, kad Mavericks bus prieinama arba spalio 28 dieną iš karto po Apple paskelbimo arba artimiausių poros dienų bėgyje po paskelbimo.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų