Muzikos industrija su piratavimu kovoja aktyviausiai

Kai kalba pasisuka apie intelektinės nuosavybės internete apsaugą daugelio industrijų pirštai, dažniausiai, nukreipiami į Google. Vien tik BPI (Britų muzikos įrašų asociacija) vidutiniškai per dieną pareikalauja Google panaikinti 35 000 nuorodų į autorines teises pažeidinėjančias svetaines.

Tai, kad tarp Google paieškos rezultatų dažnai būna nuorodų į svetaines, kurios nelegaliai platina piratinį turinį vargu ar yra paslaptis. Norėdami tokių nuorodų atsiradimą paieškos rezultatuose panaikinti, autorinių teisių savininkai ar sergėtojai turi galimybę apie tokias nuorodas ar svetaines informuoti Google. Tai padarius, daugeliu atveju, Google tų svetainių informaciją panaikina iš savo paieškos rezultatų.

Per pastaruosius du metus, tokių Google gaunamų reikalavimų kiekis stabiliai didėjo. Rugsėjo pabaigoje paieškos gigantė gaudavo apie 6 000 000 nuorodų panaikinimo reikalavimų per savaitę, beveik keturis kartus daugiau nei prieš metus.

Jei žiūrėti į autorinėmis teisėmis labiausiai besirūpinančių organizacijų sąrašą, tai jis nė kiek nekelia nuostabos. Iš dešimties labiausiai savo produktų autorinėmis teisėmis susirūpinusių, dešimtuko viršuje dvi muzikos industrijos atstovės, dvi programinės įrangos kompanijos, trys filmų ir televizijos kompanijos ir trys kompanijos prekiaujančios suaugusiems skirtais filmais. Muzikos industrija labiausiai stengiasi apsaugoti savo turinį nuo nelegalaus jo platinimo internete. Tik BPI ir RIAA, kiekviena atskirai, nuo 2011 metų yra pranešusios apie daugiau nei 30 milijonų autorines teises pažeidžiančių svetainių, kas yra daugiau nei 30 000 svetainių per dieną.

Kompanija
(industrija)
Pranešimų skaičius*
(milijonais)
BPI
(muzika)
34,5
RIAA
(muzika)
31,9
Froyal Service
(turinys suaugusiems)
21,9
Microsoft
(programinė įranga)
15,7
Fox
(TV/Filmai)
15,2
RK NetMedia
(turinys suaugusiems)
8,3
NBCUniversal
(TV/Filmai)
5,8
Adobe
(programinė įranga)
2,8
FUNimation
(TV/Filmai)
2,6
XFC
(turinys suaugusiems)
2,4
* Duomenys 2011 kovo 7 - 2013 spalio 8
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų