Microsoft akcininkai reikalauja Bill Gates galvos

Tema: Microsoft
Bill Gates

Savo ašaringo atsisveikinimo su Microsoft darbuotojais metu, Steve Ballmer sakė, kad jie ir be jo galės kurti nuostabius dalykus. „Mes sukursime naujus didžius dalykus… mes vėl pakeisime pasaulį“

Tačiau kai kurie Microsoft akcininkai tiki, kad kompanijoje nepradės vykti reikiami pokyčiai vien tik pakeitus jos vadą. Šiandien Reuters praneša, kad trys iš dvidešimties didžiausių Microsoft investuotojų pareiškė, kad Microsoft tarybos pirmininkas Bill Gates taip pat turi atsistatydinti.

Reuters: „Trys investuotojai reiškia susirūpinimą, kad Gates dalyvavimas tarybos veikloje neleidžia įsisavinti naujas strategijų ir ribos naujo kompanijos vado galimybes įgyvendinti pasikeitimus. Jie ypač pabrėžia Gates rolę specialiame komitete ieškančiame Ballemrio įpėdinio.
Jie taip pat reiškia susirūpinimą, kad Gates, kuris didelę savo laiko dalį skiria filantropinei veiklai - kompanijoje turi neadekvačiai daug galių lyginant su jo mažėjančių kompanijos akcijų skaičiumi.“

Nors Bill Gates skiria didesnę savo laiko dalį užsiimdamas filantropine veikla, susirūpinimas, kad jis vis dar gali netiesiogiai valdyti kompaniją nėra visiškai be pagrindo. Kai kurie žmonės sako, kad Steve Ballmer daugiau kaip dešimtmetį valdė kompaniją vadovaujamas Gates’o, priklausė nuo jo svarbių sprendimų priėmime ir savo didžiausias klaidas padarė stengdamasis išsaugoti Gates palikimą.

Įdomu pastebėti, Reuters sako „mažiausiai trys iš dvidešimties investuotojų…“ tą pačią frazę Reuters minėjo ir rašydama apie tarybos narių pasiūlymą apsvarstyti Alan Mullally iš Ford kandidatūrą pakeičiant Steve Ballmer. Reuters rašo, kad trys, Bill Gates atsistatydinimo pageidaujantys akcininkai bendrai turi daugiau nei 5 procentus kompanijos akcijų, tuo tarpu Bill Gates vienas pats turi 4,5 procentus kompanijos, kurios vertė 277 milijardai JAV dolerių, akcijų ir yra daugiausiai kompanijos akcijų turintis akcininkas.

Šaltinis: Reuters

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų