Industrijos didžiausi Apple, Google ir Facebook nemoka inžinieriams aukščiausių atlyginimų

Programuotojų gyvenimas, atrodo, vis gerėja, nes kompanijoms stengiantis pas save prisivilioti geriausius kyla ne tik programuotojų atlyginimai bet ir pati rinka „kruta“.

Nors tokie industrijos gigantai kaip Apple, Google ir Facebook sakosi turinčios geriausius rinkoje esančius programinės įrangos inžinierius, nebūtinai tie „genijai“ dirbantys šiose kompanijose gauna aukščiausius atlyginimus (nors jų atlyginimai ir netoli nuo aukščiausius gaunančiųjų).

Naujo Glassdoor atlikto tyrimo ataskaitoje minimos 25 didžiausios, savo inžinieriams mokėjusios aukščiausius atlyginimus, kompanijos. Netikėtas ir gana stipriai atsiplėšęs nuo kitų kompanijų, šiame „dosniausių savo inžinieriams konkurse“, lyderis yra kompanija Juniper Networks, kurios inžinieriams mokamo atlyginimo vidurkis yra 159 990 JAV dolerių.

Antrą vietą Glassdoor lentelėje užima LinkedIn, savo programuotojams mokanti 136 427 JAV dolerių. Trečioje vietoje Yahoo su vidutiniu savo programuotojams mokamu 130 312 JAV dolerių atlyginimu. Toliau seka Google, Twitter su 127 143 ir 124 863 JAV dolerių atlyginimais. Apple inžinieriams mokamas vidutinis 124 630 JAV dolerių atlyginimas šioje lentelėje ją pastato į šeštą vietą. Facebook su 121 507 JAV dolerių atlyginimu tenka devinta vieta.

Nors kai kam gali pasirodyti, kad kad lentelėje kompanijų išsidėstymas turėtų būti kiek kitos, verta paminėto, kad visos 25-tuke paminėtos kompanijos moka aukštesnius atlyginimus nei JAV metinis vidurkis - 92 790 JAV dolerių.

Šie 2013 metų atlyginimai yra gerokai aukštesni nei tie, kuriuos Glassdoor skelbė pernai metais, kur pirmoje vietoje buvo Google su 128 336 JAV dolerių atlyginimu, kuris, beje, pernai buvo 1 193 JAV doleriais aukštesnis nei šiais metais. Antroje vietoje 2012 metais buvo Facebook (123 626 JAV$). Po Facebook pernai sekė Apple, o po jos eBay. Ir nors abi šios kompanijos lentelėje smuktelėjo - šiais metais jų mokami atlyginimai, lyginant su pernai metais - aukštesni. Zynga, kuri pernai metais buvo 5-toje vietoje, šiais metais į 25-etuką visai nepateko.

Glassdoor tyrime dalyvavo kompanijos, kurios yra užpildžiusios bent 50-ties programinės įrangos inžinierių atlyginimų ataskaitas per paskutinius 12 mėnesių. Bendroje sumoje, šių metų Glassdoor tyrime susumuota daugiau kaip 33 000 atlyginimų ataskaitų.

Glassdoor 2013 metų aukščiausius atlyginimus programuotojams mokančių kompanijų TOP 25. Šaltinis: Glassdoor.
Šaltinis:Glassdoor
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų