Dienos naujienos trumpai (2013/10/09)

Tema: Naujienos

Šiame straipsnyje, keliais žodžiais, šios dienos naujienos ir gandai, tame tarpe ir tie, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai.

  • Microsoft, šio mėnesio pabaigoje planuoja, išleisti nuotolinio valdymo „Remote Desktop“ aplikaciją OS X ir iOS operacinėms sistemoms. Taip pat sklando gandai, kad šią aplikaciją Microsoft ruošiasi išleisti ir Android platformos pagrindu dirbantiems įrenginiams bei Windows RT. Tai pagerintų Windows platformos prieinamumą iš skirtingų operacinių sistemų pagrindų veikiančių įrenginių.
  • Apple leido programuotojams, savo aplikacijų reklamai naudoti įvairių spalvų iPhone. Anksčiau Apple leido programuotojams naudoti tik juodos spalvos iPhone, baltą spalvą pasilikdama sau.
  • Facebook pluša ties savo aplikacijos iOS įrenginiams atnaujinimais. Atnaujinimai turėtų integruoti Facebook „Graph Search“ funkciją leidžiančią rasti panašius interesus turinčius „draugus“. Facebook taip pat ruošia pakeitimus ir savo Messenger aplikacijoje.
  • Populiari OS X aplikacija Little Snitch atnaujino savo versiją į 3.3, kuri yra suderinama su OS X Mavericks.
  • Google iOS programuotojams išleido įrankį leidžiantį nesunkiai integruoti Google Cloud palaikymą jų kuriamose programėlėse. Android programėlių kūrėjau prieigą prie šio įrankio turi nuo balandžio mėnesio.
  • Yahoo atnaujino savo aplikacijas: Yahoo Mail ir Flickr. Naujausia Flickr versija leidžia automatiškai persiųsti pilno dydžio nuotraukas iš iOS įrenginio į Flickr serverius.
  • NPD DisplaySearch praneša, kad sekančiais metais Apple gali išleisti iPhone 6, kurių ekrano dydžiai bus 4,7“ (1280x720) ir 5,7 (1920×1080). Jei Apple taip ir pasielgs, norėčiau tikėti, kad telefonai su dabartinių ekranų dydžiais ir toliau bus leidžiami. DisplaySearch taip pat pranašauja iPad 5 su tokiu pat, kaip ir iPad 4 retina ekranu (2048×1536), iPad mini su Retina ekranu ir 12,9” iPad (2732×2048), MacBook Pro Retina (2304×1440), 55“ ir 65” Apple televizorių 4Kx2K [gandas]

Mac Arena straipniai (2013/10/09)

iPhone
iOS ir OS X patarimai
Gandai
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų