Apple paliks Burberry be dviejų dizainerių

Tema: Apple

Apple prisiviliojo, į jau kuris laikas, po to kai ją paliko John Browett, vakansinę mažmeninės prekybos vadovo poziciją, mados industrijoje gerai žinomos Burberry vadovę Angela Ahrendts.

Visiška priešingybė savo išore stikliniam kubui, kurį be vargo pastebėtumėme Niujorko 5-tojoje aveniu ar Apple užpatentuoto dizaino stikliniam cilindrui Šanchajuje (JAV patento numeris 8544217), jei ne Apple logo, per turistų gausą, būtų galima praeiti pro šalį neprisijungiant prie lankytojų „dūzgalynės“ Apple Store esančios Londono Regents Street gatvėje. Kiek tolėliau paėjus ta gatve yra ir Burberry parduotuvė, tačiau joje vietoje aliumininių dizaino stebuklų, ant medinių stalų jaukioje šilumoje rastumėte rankines ir rūbus. Ahrendts, nuo 2006 metų vadovavusi Burberry kompanijai, savo parduotuvėse sukūrė tai kuo jos dabar trykšta ir tai ką labai saugo Apple savosiose - „emocinio pirkimo“ aplinką.

„2006 metais atvykusi į Burberry ir pakeitusi kitą moterį, amerikietę Rose Marie Bravo, Angela Ahrendts gerokai kilstelėjo kompanijos vertę ir 2008 metais į Burberry akcijas investuoti 100£ dabar būtų verti 360£“.

Žinia, kad Burberry vadovė Angela Ahrendts paliks kompaniją ir taps Apple mažmeninės ir internetinės prekybos karaliene, gali gerokai pakoreguoti prabangaus mados prekinio ženklo likimą. Burberry kompanijoje Ahrendts vietą užims Christopher Bailey ir tai reikš, kad kompanija neteks iš karto dviejų pagrindinių „architektų“. Nors Bailey yra puikus dizaineris, nėra aišku kaip jam seksis susidoroti su visiškai kitokia užduotimi kompanijoje, o ir investuotojai juo nelabai pasitiki nes po pranešimo, kad Christopher Bailey užims Ahrendts postą, kompanijos akcijų vertės kreivė čiūžtelėjo žemyn.

Kalbant apie Angela Ahrendts, nėra aišku kokį atlyginimą ir paketą jai pasiūlė Apple, tačiau jis turėtų būti nemenkas. Praeitais metais Ahrendts FTSE 100-tuke buvo paskelbta geriausiai apmokamu darbuotoju Britanijoje. Jos viso paketo vertė buvo 16.9 mln. £ (11.9 mln. £ sudarė akcijos, kurias ji jas pardavė). Nuo sekančio FTSE buvusio sąraše žmogaus ją skyrė 5 mln. £ (visi kiti FTSE šimtuke buvo vyrai).

Panašu, kad viena Ahrendts savybių patraukusi Tim Cook dėmesį buvo jos energingumas, jis tai mini savo žinutėje apie naują mažmeninės prekybos vadovę kompanijoje, Apple darbuotojams. Ar naujoji Apple internetinės prekybos diviziono ir daugiau nei 400 Apple Store parduotuvių pasaulyje vadovė sugebės „galvoti kitaip“ - parodys laikas.

Nuoroda į oficialų: Apple pranešimą spaudai apie - naują kompanijos komandos narę Angela Ahrendts.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų