Apple išleido MacBook Air (mid 2012) skirtą atnaujinimą 1.1

Apple išleido aparatinės įrangos (firmware) atnaujinimą skirtą 2012 metų vidurio MacBook Air kompiuteriams.

Šis atnaujinimas ištaiso klaidą, dėl kurios nedidelis 2012 metų vidurio modelio MacBok Air kompiuterių savininkai gali prarasti duomenis. Atnaujinimas automatiškai aptiks ar kompiuteris yra potenciali šios klaidos pasireiškimo galimybė ir jei taip, pritaikys atnaujinimą.

Panašu, kad ši klaida susijusi su Toshiba SSD diskais.

Duomenų praradimas yra be galo nemalonus dalykas. Apple yra pasakiusi, kad pakeis šios klaidos paveiktus diskus, kurie negali būti atnaujinti.

„Apple has discovered that a small percentage of flash storage drives in these MacBook Air models have an issue that may result in data loss. This update tests your drive and, in the majority of cases, installs new firmware to resolve the issue. If your drive cannot be updated, Apple will replace it, free of charge“, - rašoma originaliame tekste Apple svetainėje.

Norint įdiegti šį atnaujinimą 2012 metų vidurio modelio MacBok Air kompiuteryje turi būti įdiegta OS X 10.7.5 arba OS X 10.8.3 ar naujesnė operacinės sistemos.

Atnaujinimą atsisiųsti ir įdiegti galite savo Mac kompiuteriuose iš meniu juostos pasirinkę > Software Update… arba atsisiuntę iš Apple svetainės.

Nors Apple ir sakosi pakeisianti SSD diskus, kurie negali būti atnaujinti, bet duomenų praradimo ji, greičiausiai nekompensuos, o ir jų atstatymu neužsiims. Todėl visada yra gerai turėti atsargines duomenų kopijas. Apie tai kaip pasidaryti atsargines duomenų kopijas Mac kompiuteriuose, skaitykite Mac Arena straipsniuose skirtuose atsargines duomenų kopijų darymui, įrankius joms daryti, strategijas bei nustatymus.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų