Tyrimas rodo, kad vartotojų pasitenkinimas iOS 7 aukštesnis nei iOS 6 ar Android

Kodėl iOS 7 pasirodymas yra reikšmingas išmaniųjų telefonų rinkoje? Atsakymas paprastas: todėl, kad plisdama jokiai kitai operacinei sistemai neprieinamu tempu, iOS 7 greitai atsidurs milijonuose vartotojų rankų praėjus vos keletui dienų nuo jos paskelbimo.

Jau dabar daugelis spėjo atsinaujinti savo iOS įrenginius ir naudoja iOS 7. Vieni dalykai atrodo kiek neįprastai, kitais džiaugiamės. Kokia bendra, kitų iOS 7 vartotojų nuomonė apie šią naują Apple operacinę sistemą ir kaip ji atrodo lyginant ją su iOS 6 ar kitų gamintojų operacinėmis sistemomis skirtomis mobiliems įrenginiams?

Paėmę bet kurio gamintojo brangiausią išmanų mobilų telefoną pamatysime neblogo dizaino, gretai dirbantį įrenginį, kuriame dirba pakankamai galingas „varikliukas“. Tačiau visų šių įrenginių vartotojų nuomonės apie jų naudojamą mobilų telefoną skiriasi ir tai priklauso tik nuo operacinės sistemos ir joje veikiančių aplikacijų tarpusavio ryšio ir integracijos, vartotojo sąsajos elementų ir bendro suderinamumo visumos.

Pfeiffer Consulting naudodama savo metodiką atliko tyrimą, kurio metu ištyrė iOS 7, iOS 6, Android, Windows Phone 8 ir Blackberry 10 vartotojų nuomonę ir patyrimus naudojantis įrenginiais su šiomis operacinėmis sistemomis.

Kognityvinio apkrovimo indeksas

Kognityvinis apkrovimas - tai visuma elementų, kuriuos turite žinoti prieš galėdami spontaniškai ir intuityviai naudotis sistema. Tai vienas pagrindinių aspektų ne „techniniams“ vartotojams. Šioje tyrimo dalyje buvo naudojamos aplikacijos ar vartotojo sąsajos elementai esantys operacinės sistemos sudėtyje ir įdiegiami kartu su ja. Šaltinis: Pfeiffer Consulting. Kognityvinio apkrovimo indeksas

Vartotojiško lygio našumo ir funkcionalumo indeksas

Išmaniųjų telefonų našumas ir funkcionalumas didele dalimi priklauso nuo naudojimo paprastumo ir sėkmingo aplikacijų, paslaugų bei jų funkcijų integravimo į sistemą. Šioje tyrimo dalyje buvo tiriamas priėjimo prie pagrindinių nustatymų, pranešimų, fotografavimo ir kitų dažnai naudojamų funkcijų patogumas. Šaltinis: Pfeiffer Consulting. Vartotojiško lygio našumo ir funkcionalumo indeksas

Individualizacijos/tinkinimo indeksas

Vartotojo galėjimas individualiai pritaikyti įrenginį savo poreikiams vienas svarbesnių aspektų lemiančių vartotojo pasitenkinimą naudojant įrenginį. Dabartinių mobiliems įrenginiams skirtos operacinės sistemos labai skirtingai leidžia vartotojams pritaikyti aplinką pagal individualius kiekvieno poreikius. Android savo vartotojams leidžia labai plačią individualizaciją, o tuo tarpu Windows Phone 8 neleidžia beveik nieko. Šaltinis: Pfeiffer Consulting. Individualizacijos/tinkinimo indeksas

Vartotojo sumišimo/susierzinimo indeksas

Šis indeksas parodo kiek tam tikrų įrenginio funkcijų gali vartotojui nepatikti, jį erzinti ar net siutinti, kai įrenginys nedaro to ko iš jo tikimasi arba neturi tokios funkcijos visai. Žemiau esančioje lentelėje atvaizduoti apibendrinti tik patys akivaizdžiausi dažniausiai pasitaikančių sumišimų/susierzinimų rezultatai Šaltinis: Pfeiffer Consulting. Vartotojo sumišimo/susierzinimo indeksas

Apibendrinimas

Susumuoti tyrimo rezultatai rodo, kad iOS 7 stipriai lenkia kitas operacines sistemas. Reikia turėti omenyje, kad šio tyrimo rezultatai paremti paprastų, kasdien naudojančių telefoną vartotojų (ne aukščiausios kvalifikacijos technikų) nuomone, vertinimais ir patyrimais. Šaltinis: Pfeiffer Consulting.

Pilną tyrimo aprašymą, naudotą metodiką ir rezultatus rasite pdf dokumente paspaudę ant šios nuorodos.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 9 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Na permeciau aki i ta detalesne statistika, tai is kart pakvipo ios vartotojo kvapas, lygiai toki pati grafikeli galeciau sudaryti is android fano akimis ziurint tik skirtingai.
    Na kai paskaitai kad jam nepatogu androide buvo issinstaliuoti programa, nes ios patogiau tipo padaryta :). Arba tipo raso kad negali tiesiogiai uzrakitame telefone prieiti prie fotografavimo, na didesnio melo negalejo buti.

    • Nemanau, kad jiems kiek nors rūpi iOS ar Android. Ten tikriausiai kalbi apie grafiką, kuriame aplikacijų nustatymų sudėtingumas įvertintas. Šitas reikalas Androide košmariškas, vieni nustatymai vienur, kiti kitur, treti dar kažkur

      • Nezinau, bet kad viskas vienoje vietoje atsidarai programa ir ten rendi visus reikiamus nustatymus, vakar kaip tik dariau Ipad Uzrasu knyguteje nustatyma, tai norint pakeisti srifta turi isjunkti programa eiti i parametrus susirasti ta programa ir tik tada pasikeisti i norima srifta ir po to vel isijunkti programa paziureti ar tiks tas sriftas.

        Ten zmogelis savo rasliavoje rase kad tipo sudetinga istrinti programa, na man androide daug reiciau taip pasidaro nei ios.

        • na nustatymai visi vienoje vietoje, nebent trečių šalių programuotojai sukuria ką nors savaip. Nori nustatyti - eini į nustatymus.

          O gal gali papasakoti kaip tu trini aplikacijas iOS? Ar tau sunku paspausti ir palaikyti paspaudus ant piktogramos ir nuspausti kryžiuką ant jos, o lengviau eiti į kokius nors Android: Settings > Applications > Manage Applications > Downloaded > pasirinkti aplikaciją ir > spausti Uninstall ?

          Man kažkodėl tai atrodo, kad kompiuteriai ir kompiuterinė technika nėra tavo stiprioji pusė. Žinoma, tame nėra nieko blogo, bet gal kartais reikėtų tiesiog pavartyti kokius nors žinynus.

          Kaip su lt raidėmis ir rašybos tikrinimu? Pavyko susidoroti?

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų