Jei „iPhone“ būtų atskira kompanija

Įsivaizduokime, kad „iPhone“ verslas tai atskira kompanija „iPhone Inc.“, pardavinėjanti tik „iPhone“ išmaniuosius telefonu. Kaip ji atrodytų palyginus ją su kitomis kompanijomis?

Lyginant tariamą „iPhone Inc.“ su kitomis „TOP 30 Dow Jones“ kompanijomis tik iPhone verslas užimtų 10 vietą, lenkdamas tokius gigantus kaip „Microsoft“, „Coca-Cola“ ar „McDonalds“.

Tai nėra labai stebėtinas faktas, nes daugiau nei pusę „Apple“ gaunamų pajamų sudaro pajamos gautos iš „iPhone“ pardavimų (88,4 milijardai JAV dolerių). Visi kiti „Apple“ parduodami produktai kartu, kompanijai atneša 81 milijardą JAV dolerių.

Žiūrint į grafiką pateiktą žemiau, labiau stebina tas faktas, kad kompanija lenkianti „iPhone Inc.“ yra IBM. Atrodo veikdama nusenusiu verslo modelio principu, IBM vis dar gauna milijardines pajamas iš IT infrastruktūros produktų, paslaugų ir programinės įrangos tame tarpe iš „mainframe“ kompiuterių.

Jei iPhone būtų savarankiška kompanija, palyginus ją su „Standard & Poor“ TOP 500, „iPhone Inc.“ lenktų 474 tame sąraše esančias kompanijas ir atsidurtų tarp „Wells Fargo“ gaunančios 90,5 milijardų JAV dolerių per metus pajamas ir „Marathon Petroleum“ su 84.9 milijardais JAV dolerių metinių pajamų.

iPhone prieš kitų kompanijų pardavimus
Šaltinis: Businessweek
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų