iPhone 5s ir iPhone 5c pelningesni nei iPhone 5

Naujieji Apple flagmanai iPhone 5s ir iPhone 5c Kupertino kompanijai atneša daugiau pelno nei jų pirmtakas iPhone 5.

Chris Whitmore iš Deutsche Bank mano, kad naujųjų iPhone savikaina žemesnė ir nežiūrint gana riboto iPhone 5s kiekio patenkančio į pardavimus, šie iPhone modeliai gali būti labai pelningi Apple.

Withimore savo teiginius grindžia IHS kompanijos iPhone ardymo rezultatais, kurių metu galima matyti kokios sudėtinės dalys panaudotos naujuosiuose iPhone modeliuose. Deutsche Bank specialisto manymu, nežiūrint to, kad naujajame 16GB iPhone 5s yra naujas Touch ID ir safyro kristalo stiklas įmontuotas „Home“ mygtuke, šio iPhone modelio komponentai kainuoja 199 JAV dol. (iPhone 5 - 207 JAV dol.). Aštuoniais JAV doleriais sumažinti iPhone 5s komponentų kainą padėjo 5 JAV doleriais atpigęs Retina ekranas ir 3 JAV doleriais mažiau kainuojanti Sony kameros modulis.

iPhone 5c naudojamų elementų kaina dar mažesnė - 174 JAV doleriai, 16 procentų mažesnė lyginant su iPhone 5. Daugiausiai pinigų iPhone 5c Apple sutaupo dėl plastikinio korpuso naudojimo. Plastikinio korpuso naudojimas leido sutaupyti 13 JAV dolerių. iPhone 5c naudojami, dabar pigiau kainuojantys, tokie patys kamera ir procesorius kaip ir iPhone 5. Dabar kamera kainuoja 7-iais, o procesorius 4,5 JAV dolerio mažiau.

Analitikai nesutaria dėl to, kiek Apple kainuoja pagaminti iPhone 5s ir iPhone 5c telefonus. UBS manymu, iPhone 5s komponentų kaina yra 213 JAV dolerių, o iPhone 5c –156 JAV doleriai. UBS mano, kad pelnas gaunamas iš šių iPhone modelių pardavimų yra 145–55 procentai. Kainų skirtumas gali atsirasti dėl aukštesnės iPhone surinkimo kainos ir USB paskaičiuotų išaugusių siuntimo kaštų.

Spėjama iPhone5s ir iPhone5c komponentų kaina. Šaltinis: UBS.
Šaltinis: UBS

Kaip ten bebūtų, visi sutaria kad iPhone 5s paklausa yra milžiniška ir Apple, bent jau kol kas sunkiai ją sugeba patenkinti. Whitmore patikrino 2 Apple parduotuvių JAV, JK ir Australijoje ir įsitikino, kad iPhone 5s modeliai išparduodami vos tik pasirodo ir parduotuvės net rekomenduoja pirkėjams prieš atvykstant pasiskambinti ir pasitikslinti ar šių iPhone modelių yra pardavime bei pirkti anksti ryte kai didesnė galimybė juos rasti prekyboje.

Pas pagrindinius JAV mobilaus ryšio operatorius užsisakę iPhone 5s žmonės vidutiniškai turi laukti 38, 21 ir 24 dienas auksinės, pilkos ir sidabrinės spalvos iPhone 5s modelių, atitinkamai.

iPhone 5c modeliai nėra tokie populiarūs ir juos galima įsigyti, bet kokios spalvos tiek perkant internetu tiek ir apsilankius parduotuvėse.

Whitmore mano, kad iPhone 5s, iPhone 5c bei iPad 5, kurio pasirodymo tikimasi artimoje ateityje, pardavimai, Apple leis pateikti puikius ketvirčio pardavimų rezultatus.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų