Dienos naujienos trumpai (2013/09/20)

Tema: Naujienos

Paskutinės paros naujienos trumpai, tame tarpe ir tos apie kurias nebuvo atskirai rašyta Mac Arena svetainėje.

  • Šiandien visame pasaulyje Apple oficialiai pradėjo prekiauti iPhone 5c ir iPhone 5s. Pirmieji savo iPhone poreikį patenkinti galėjo Australijos gyventojai.
  • išleistas iOS 7.0.1 atnaujinimas išskirtinai iPhone 5c ir iPhone 5s medeliams.
  • Išleista atnaujinta Apple Configurator 1.4 versija
  • Mėgėjai ardyti viską ką galima išardyti - iFixit, jau prikišo nagus prie auksinio iPhone 5s
  • Internete pasirodė informacija, kad iOS 7 „Control Center“ turi saugumo spragą: užrakintame iOS 7 įrenginyje atidarote „Control Center“, paspaudžiate ant „Timer“ dvigubu „Home“ mygtuko paspaudimu pereinate į „multitasking’ą“. Man ant iPhone 4S šis būdas neveikia, bet prie šios informacijos ir parašyta, kad veikia tik tam tiruose įrenginiuose.
  • Dėl didesnės nei tikėtasi auksinės spalvos iPhone 5s paklausos, Apple informavo savo gamybininkus trečdaliu padidinti šio telefono modelių gamybą. Apple leidus iš anksto užsisakyti iPhone 5s modelius, auksinės spalvos iPhone 5S, visose pasaulio šalyse buvo išpirkti per pusę valandos, o operatoriai gauna labai nedidelį šių modelių kiekį. Manoma, kad didelė auksinės spalvos iPhone paklausa yra dėl jų išskirtinumo nes iš karto matosi, kad tai iPhone 5s modelis, tuo tarpu kitos 5s spalvos ne taip stipriai skiriasi nuo ankstesnių iPhone modelių.
  • Kinijoje iPhone 5c ir iPhone 5s mieliau perkami iš China Unicom nei iš Apple, nes China Unicom iPhone 5c su 3 metų sutartimi ir iPhone 5s telefonus su 30 mėnesių sutartimi siūlo nemokamai
  • Apple atnaujino AppleTV programinę įrangą.
  • Apple CEO Tim Cook ir viceprezidentai Eddy Cue, Katie Cotton ir Phil Schiller šiandien, iPhone 5c ir iPhone 5s prekybos pradžios proga aplankė Apple Store. Tim’as vienas aplenkė Downtown Palo Alto Apple Store kur kiekvienam išsirikiavusiam ilgoje eilėje prie iPhone paspaudė ranką, vėliau jis prisijungė prie savo kolegų Eddy, Katie ir Phil’o aplankiusių naują Stanford Apple Store.
  • iPhone 5s ardytojai nustatė, kad šiame telefone naudojamas A7 procesorius yra pagamintas Samsung, o ne TSMC, kaip buvo manoma.

Mac Arena savaitės straipsniai (2013/09/15–20)

iPhone

iOS 7

OS X

Aplikacijos/Atnaujinimai

Internetas

Apple

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų