Kaip sutaupyti pinigų perkant aplikacijas

Jei esate mėgėjas išbandyti daug iOS ar OS X aplikacijų ar dar tik ieškote tų, kurios geriausiai atitinka jūsų poreikius - pirkdami viską iš eilės galite išleisti nemažą pinigų sumą, kurių didelę dalį pripažinsite „paleidę vėjais“.

Tikriausiai ne kartą esate pastebėję, kad kai kurios mokamos aplikacijos, kuriam laikui, tampa nemokamomis arba teko nusipirkti aplikaciją, kuri po kelių savaičių laikinai atpigo ar net buvo platinama veltui...

Aplikacijų kūrėjai labai dažnai paskelbia aplikacijų išpardavimus ženkliai sumažindami iOS ar OS X aplikacijų kainas, o kartais net ir laikinai paskelbdami „laimingą“ laikotarpį, kai jos ribotą laiko tapą bus platinamos nemokamai. Jei esate nusižiūrėję kokią nors aplikaciją - labai tikėtina, kad ne už ilgo ji bus pardavinėjama pigiau ar net dalinama veltui. Tiesa, labai rimtos aplikacijos tai itin daro retai arba iš vis nedaro, nors būna ir išimčių ir kokio dežimtemčio proga kompanija nutaria aplikaciją pardauoti pigiau... bet gi nelauksite dar 10 metų, kad sutaupyti 30% nuo poros šimtų litų, jei tos aplikacijos jums reikia.

AppShopper.com leidžia ne tik rasti aplikacijas, kurios šiuo metu parduodamos pigiau ar platinamos nemokamai, bet ir leidžia stebėti aplikacijų kainų istoriją, kurios pagrindu galima numatyti kada vienos ar kitos aplikacijos kaina gali keistis. Svetainė taip pat turi sukūrusi ir iOS aplikaciją leidžiančią šiuos duomenis patogiau pasiekti iš iPhone ar kito iOS įrenginio.

Norėdami peržiūrėti aplikacijos kainų istoriją naudodami iOS aplikaciją - paspauskite ant paieškos mygtuko, įveskite pageidaujamos aplikacijos pavadinimą ir tada ekrano apačioje paspauskite ant „App activity“. Jei buvo aplikacijos kainų pasikeitimų - galite palaukti, tikėdamiesi, kad aplikacijos kūrėjas tą kainą sumažins dar kartą.

AppShopper.com turi ir eilę kitokių patogių įrankių ar supaprastintų apieškos filtrų leidžiančių pasirinkti aplikacijas pagal įrenginį, kainų pasikeitimus ar parodyti tik nemokamomis tapusias aplikacijas. Naudodami nemokamą AppShopper.com iOS aplikaciją galite užsiprenumeruoti (paspausdami ant „I want it“) pranešimus apie pasirinktos aplikacijos kainų pasikeitimus.

Net jei aplikacijas perkate rečiau, prieš paspaudžiant „buy“ mygtuką gali būti verta užeiti į AppShopper.com svetainę ir pažiūrėti ar verta artimoje ateityje tikėtis aplikacijos kainų pasikeitimo, jei tokie pasikeitimai buvo - kas kiek ar prieš kokius įvykius jie „atsitinka“ ir atitinkamai gal palaukti savaitėlę.

AppShopper.com nėra vienintelė tokias ar panašias paslaugas teikianti aplikacija App Store ir svetainė ir jei ši nepatinka, galite nesunkiai rasti tą, kuri jūsų poreikius tenkins geriau, tik turėkite omenyje, kad net perkant App Store galima sutaupyti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Esu namazai tokiu programu isbandes ir man geriausia AppZapp http://www.appzapp.net/ net ir macos programu yra sarase. Turinti labai dideles galimybes.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų