Japoniškas tualetas gali užpulti žmogų

Japonai garsėja ne tik smulkmeniškumu, darbštumu, mandagumu bet ir aukštų technologijų išradimais ir gaminiais bei jų godžiu naudojimu savo buityje.

Aukštos technologijos Japonijoje skverbiasi į pačias atrodytų netikėčiausias buities sritis, o ten kur technologijos - ten ir galimi nesklandumai.

Aukštų technologijų Inax Satis tualetai gali būti panaudoti atakai prieš lyriškai nusiteikusius ir patogiai ant jų įsitaisiusius piliečius panaudojant, tų pačių tualetų gamintojų, sukurtą Android aplikaciją. Trustwave saugumo specialistai (dabar jie jau ieško saugumo spragų ir tualetų sistemose) sako, kad Inax Satis Bluetooth tualetai turi tą patį Bluetooth PIN kodą (0000) ir leidžia bet kam turinčiam „My Satis“ Android aplikaciją kontroliuoti tualetą per atstumą.

Kokius veiksmus leidžia atlikti „My Satis“ aplikacija su muziką grojančiu ir laisvų rankų įrangą turinčiu išmaniuoju unitazu? Be to, kad galima nuleisti vandenį ir patikrinti detalius tuštinimosi rezultatų įrašus išsaugotus naktipuodyje, šios aplikacijos pagalba galima aktyvuoti bide funkcija ir džiovinimo funkcijas paleisdami vandens srovę ar karšto oro gūsį iš apačios į viršų, išgąsdindami lyriškai nusiteikusį ir patogiai ant „puodo“ įsitaisiusį pilietį.

Truswawe, po to kai birželio mėnesį aptiko šią saugumo spragą - tris kartus informavo Inax ir tik po to apie ją paskelbė viešai.

P.S. Reikėtų tokius unitazus pasiūlyti Vilniaus miesto savivaldybei, gal įrengę juos viešuosiuose tualetuose „sutaupytų ant popieriaus“...

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų