ICANN neleido Google naudoti betaškių domenų

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) nepriėmė Google siūlyto betaškių domenų naudojimo taip užbaigdama Google pastangas naudoti Interneto vardus, kuriuose nebūtų taškų.

Google siūlė įvesti naują interneto vardų standartą. Google siūlytuose pavadinimuose nebuvo numatyta taškų, o vartotojas būtų nukreipiamas į jo pasirinktą paslaugos svetainę. Tarkim, naršyklėje įvedęs http://search - vartotojas būtų nukreipiamas į jo pasirinktą paieškos svetainės puslapį (Google, Bing, Yahoo ar kokį kitą). Tarp Google siūlytų naujoviškų betaškių domenų buvo http://app, http://blog ir http://cloud.

Atmesdama šį naujų domenų naudojimo pasiūlymą ICANN sakė, kad atlikusi tyrimus nustatė jog betaškių domenų naudojimas iššauktų stabilumo ir saugumo problemas. Google, kol kas neatsakė į šį ICANN jų pasiūlymo atmetimą.

ICANN nesutikimas priimti naują standartą per daug nestebina, nes tai organizacija, kuri labai nenoriai keičia savo „status quo“. Tačiau negalima sakyti, jog ji nedaro nieko, o tik saugo esamą padėtį. Anot ICANN, artimiausiu metu turėtų atsirasti beveik 2000 naujų domenų. Didžiausi šiais metais padaryti ICANN pakeitimai tai liepos mėnesį aktyvuoti 4 nauji aukščiausio lygio domenai .شبكة (Arabiškai „web“), .游戏 (Kinietiškas „game“ domenas), .онлайн ir .сайт (Rusiški „online“ ir „internetinės svetainės“ variantai).

Google taip pat stengėsi pristatyti ir gauti leidimą naudoti .search, .app, .blog, .cloud ir .map aukščiausio lygio domenų vardus, o Amazon nori naudoti .book ir .amazon, tačiau ICANN kol kas nei patvirtino nei atmetė šių domenų naudojimo teisės.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų