Google Play aplenkė App Store aplikacijų atsisiuntimų skaičiumi

Naujausia App Annie statistika rodo, kad Google dešimčia procentų aplenkė Apple atsisiunčiamų aplikacijų kiekiu. Tai įvyko kiek anksčiau nei buvo tikimasi prieš kokius metus.

Vienas pagrindinių Google išsiveržimo į priekį faktorių yra masinis rinkos užvertimas pigiais Android telefonais. Begalinis pigių Android įrenginių atsiradimas tokiose šalyse kaip Japonija ir Pietų Korėja 2013 metų pirmame ketvirtyje bei Indija ir Rusija 2-ame šių metų ketvirtyje - suteikė Google galimybę labai išplėsti savo operacinės sistemos vartotojų ratą ir atitinkamai atsisiunčiamų aplikacijų skaičių.

Kadangi pagrindinė šio aplikacijų atsisiuntimo šoktelėjimo banga buvo pigūs Android telefonai, tad ir jų savininkų perkamumo pajėgumai nėra dideli. Todėl pelningumo santykis tarp Google Play ir Apple App Store yra vis dar Apple pusėje, kuri lenkia savo konkurentę 130 procentų (prieš porą metų Apple pirmavo 400%).

Aplikacijų atsisiuntimai: Apple App Store ir Google Play (2013 m. 2-as ketvirtis)

Dabar šioje kovoje svarbu kaip Apple įkainos savo naująjį biudžetinį iPhone modelį. Norint pritraukti talentingus programuotojus, kurių kuriamos aplikacijos sąlygoja ilgalaikį OS ekosistemos sėkmę - lyderiavimas aplikacijų pardavimuose yra labai svarbus faktorius.

Apple aiškiai turėtų dėti daugiau pastangų stengdamasi nurungti Google tokiose rinkose kaip Lotynų Amerika, Indija ir Kinija kol Android įrenginiai tų regionų neužvaldė visiškai.

App Store daugiausiai aplikacijų šalių penketukas išsidėstęs taip: 1 vietoje - JAV, 2-oje Kinija, už jų seka Japonija, Jungtinė Karalystė ir Rusija. Aplikacijų iš Google Play daugiausia atsisiunčia: JAV, toliau eina, Pietų Korėja, Indija, Rusija ir Brazilija Daugiausiai pajamų Apple iš aplikacijų atneša JAV, Japonija, Jungtinė Karalystė, Australija ir Kinija. Google daugiausiai iš aplikacijų pelno duodantis penketukas išsidėstęs taip: Japonija, Pietų Korėja, JAV, Vokietija, Jungtinė Karalystė.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų