Apple smuktelėjo Forbes novatoriškiausų kompanijų sąraše

Temos: Apple, Statistika

Nuo 2011 metų Forbes skelbia labiausiai novatoriškų kompanijų šimtuką, kuriame išvardinamos kompanijos vertinant jų novatoriškumą praeityje ir tikėtiną novatoriškumą ateityje.

2011 metais, tik Forbes pradėjus skelbti labiausiai novatoriškų kompanijų šimtuką - Apple užėmė 5-ą vietą. Praeitais metais Apple atsidūrė 26-toje pora laiptelių žemiau nei Google, o šių metų šimtuke Klaifornijoje įsikūrusi ir visame pasaulyje „obuoliais“ prekiaujanti kompanija užima 79-ą vietą.

Šis kompanijos didelis žingsnis „Top’o“ apačios link nekelia nuostabos, nes paskutiniu metu Apple sulaukia daug kritikos, kad nustojo stebinti pasaulį kas keli metai išleisdama naują stebuklą. 2007 metais pristačiusi iPhone ir pakeitusi išmaniųjų telefonų industriją, 2010 metais pristačiusi pasauliui iPad - planšetinį kompiuterį į kurį lygiuojasi visi ir kurio pavadinimas tapo vos ne bendriniu tarp planšetinių kompiuterių, Apple daugiau neišleido nieko kas priverstų visą pasaulį nustebti. Bruce Upbin iš Forbes sako „Apple jau padarė labai daug. Ką jie dar galėtų padaryti kas būtų nuostabiau už iPhone ir iPad?“.

Google taip pat smuktelėjo sąraše. 2011 metais Google Forbes novatoriškiausių kompanijų šimtuke užėmė 7-ą vietą, 2012 metais - 24-ą, o šiais metais 47-ą.

Pirmą vietą, trečius metus iš eilės, užima Salesforce.com besispecializuojanti kompiuterinės debesijos paslaugų ir CRM srityje.

Microsoft fanai gali labai nesidžiaugti, nes jų mylima kompanija išleidžianti pasakiškas pinigų sumas tyrimams ir produktų kūrimui niekada nebuvo atsidūrusi šiame šimtuke.

Šaltinis: Forbes

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų