Viena didžiausių Windows Phone nesėkmės priežasčių - aplikacijų trūkumas

Charlie Wold iš Needham & Co paskelbė žinutę investuotojams, kurioje praneša, kad savo rekomendacijas Nokia kompanijos akcijoms pažemina iš „Pirkti“ į „Laikyti“.

„Atrodo, kad Windows 8 ir Nokia duetui atėjo momentas apsispręsti - dabar arba niekada“, - rašo Wolf’as. „Mes tikimės, kad Microsoft panaudos nežmoniško dydžio resursus, kad išvengti Windows 8 žlugimo, tačiau su vienženklio skaičiaus rinkos dalimi tai yra nežemiškas iššūkis“.

Remiantis gegužės mėnesio IDC duomenimis, Android ir iOS gerokai atsiplėšė nuo kitų rinkos dalyvių. Pirmo 2013 metų ketvirčio rezultatų duomenimis Google ir Apple mobiliems įrenginiams skirtos operacinės sistemos užėmė 92,3 procento rinkos, palikdamos Windows Phone ir BlackBerry su 3,2 ir 2,9 procento rinkos pyrago gabaliukais.

Wolf’o nuomone, tokio nepopuliarumo priežastimi gali būti: skurdus aplikacijų pasirinkimas, neefektyvi rinkodara ir Nokios lojalumas „senovinei“ Symbian operacinei sistemai, nors Nokia 2011 metų vasarį ir suteikė pirmumą Microsoft Windows Phone, Symbian OS palikdama antrame plane.

Tačiau 2011 metų vasarą, Nokia buvo priversta atleisti 10 000 darbuotojų. Nuo to laiko Windows Phone nesėkmingai stengiasi įsitvirtinti rinkoje ir iki kovo mėnesio užsikovojo 3 procentus rinkos dalies.

Šią savaitę Nokia paskelbė, kad iš gamyklų yra išsiuntusi 7,4 milijono vienetų Lumia telefonų su Windows Phone operacine sistema. Nors tai gerokai mažiau nei Apple iPhone (37,4 milijono vienetų) per praeitą ketvirtį, tačiau daugiau nei BlackBerry (6,8 milijonų vienetų). Nors ir stipriai atsilikdama nuo rinkos lyderių, bet Windows Phone užima trečią vietą mobilių įrenginių rinkoje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų