Šlapimu „varomas“ mobilus telefonas

Britų mokslininkai sako, jog jie pakinkė šlapimo jėgą ir gali naudodami ją pakrauti mobilų telefoną užtektinai, kad šis galėtų siųsti tekstinius pranešimus ir naršyti Internete.

Alternatyvių energijos šaltinių paieškos, panaudojant daugiau ar mažiau standartinius šaltinius dabar „ant bangos“. Ne taip seniai mechaninės inžinerijos PhD studentas iš Delavaro universiteto Erik Koepf, tikėtina, surado būdą kaip išgauti nebrangų kurą panaudojant saulės energiją, cinko oksidą ir vandenį.

Karališkosios chemikų bendrijos žurnalas „Physical Chemistry Chemical Physics“ spausdina mokslininkų iš Bristolio universiteto ir Bristolio robotikos laboratorijos, esančios pietvakarių Anglijoje, mokslinį darbą, kuriame mokslininkai teigia, kad sukūrė kuro ląstelę, kuri naudoja bakteriją, leidžiančią išgauti elektros energiją iš šlapimo.

Šio tyrimo smagumas yra tas, kad niekas iki šiol nebuvo bandęs ieškoti elektros energijos gavimo šaltinio šlapime. Įgyvendinus šį atradimą, daugiau nebepriklausytumėme nuo vėjo ar saulės - paprasčiausiai panaudotumėme tai, ko dabar, kartais labai energingai bandome atsikratyti.

Mokslininkų komanda užaugino bakteriją ant anglies skaidulos anodų ir patalpino ją į cheminius cilindrus. Bakterija suardo šlapimo, patenkančio per cilindrus, chemines medžiagas sukurdama nedidelį elektros energijos kiekį, kuris kaupiamas kondensatoriuose.

Ši idėja išbandyta ir veikia. Mokslininkų išrasto mikrobinio kuro generuojamos energijos užtenka siųsti SMS žinutes, naršyti Internete ar trumpam telefoniniam skambučiui. Belieka tikėtis, kad mokslininkams pavyks sukurti labiau mobilias ląsteles nei dabartinės - automobilio akumuliatoriaus dydžio ląstelės ir šį išradimą bus įmanoma pritaikyti gyvenime.

Matyt, ne už kalnų laikotarpis, kai moteriškės nekantriai mindžiukuodamos eilėje prie tualeto, šauks ten užsisėdėjusioms pilietėms: „Ar negalima greičiau? Man skubiai reikia pasikrauti telefoną!!!“, o mobilių telefonų forumuose bus aptariami kulinariniai receptai, kurių įtakoje mobilūs telefonai „laiko ilgiau“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų