Samsung populiariausia Azijos ir Ramiojo vandenyno regione, bet Apple mina ant kulnų

Samsung pozicijos, jau kuris laikas stabiliai tvirtos Azijos regione, rodo pirmadienį paskelbtą Neilsen apklausa.

Nors Apple iPad, treti metai iš eilės pirmauja P. Korėjoje - Samsung teritorijoje, tačiau Azijos ir Ramiojo vandenyno regione labiausiai patikimų ir geriausią reputaciją turinti kompanija 12-oje ekonomiškai stipriausių regiono valstybių, jau penkti metai išlaiko Samsung. Apple pirmauja Australijoje ir Japonijoje pralenkdama Sony ir Panasonic.

Samsung ir Apple pozicijos Azijos ir Ramiojo vandenyno regione

Pirmos vietos kaina aukšta. 2012 metais Azijos ir Ramiojo vandenyno regione Samsung reklamai išleido 1.3 milijardo JAV$, šių pinigų liūto dalį suvalgė Galaxy S4 reklama. Tai daugiau nei dvigubai daugiau pinigų nei, šiame regione, reklamai skyrė Apple.

Tačiau, nuo 2004 metų, Apple stabiliai kopia laipteliais aukštyn. Amerikiečių kompanijos iPhone ir iPad padedama iš 127-os vietos 2004 metais, 2013-ais užkopė į 2-ą.

Milžiniškos Samsung skiriamos sumos reklamai neigiamai paveikė Korėjos kompanijos pelningumo rodiklius ir pinigai gauti iš Galaxy S4 pardavimų bei pirma vieta jau nebe tokie džiuginantys Samsung kompanijai, nes nepasiteisino ir pardavimai vis tiek daug žemesni nei tikėtasi, o kompanijos akcijos jau kuris laikas krenta.

Šaltinis: Neilsen

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų