Programišius ruošiasi sukurti alternatyvią Google Glass OS

NPR paskelbė įdomų straipsnį apie Stephen Balabah, 24-ų metų programuotoją, kuris „nulaužė“ Google Glass ir daro kitus dalykus, kurie ne itin patinka Google.

Google Glass

Stephen Balabah taip pat mini, kad jis nori sukurti alternatyvią Google Glass operacinę sistemą, kurios negalėtų kontroliuoti Google. Turint omenyje daugeliui su Google Glass atsiradimu iškilusius privatumo klausimus - nenuostabu, kad Google stengiasi apriboti kai kurias akinių funkcijas ir yra pareiškusi, kad Google Glass aplikacijos su veido atpažinimo funkcija bus draudžiamos ir nepraeis kontrolės.

Bet yra eilė gabių programuotojų, tokių kaip Stephen Balabah norinčių „apeiti“ Google Glass apsaugas ir tai padaryti sukuriant visiškai naują operacinę sistemą šiems akiniams. Google nekontroliuojama OS leistų atlikti veikslus, kurie priverstų Google gerokai paprakaituoti.

Google Glass tai naujas produktas keliantis vieniems norą juos išbandyti, o kitiems baimę, kad tuos akinius kas nors išbandys ant jų. Be abejo, diskusijos apie privatumo pažeidimus nėra be pagrindo. Vienas dalykas mobilūs telefonai, kurie paprastai reziduoja savininko kišenėje (nors yra aplikacijų leidžiančių fotografuoti ar filmuoti aplinką apsimetant kad kalbi telefonu), o kitas - akinių pavidalu dėvimi kompiuteriai su išmaniomis foto ir video kameromis.

Yra ne vienas pavyzdys programuotojų bandymų pasinaudoti Google Glass „privalumais“.

Michael DiGiovanni, sukūrė programėlę leidžiančią Google Glass vartotojui fotografuoti mirktelėjus akimi. Marc Rogers, saugumo specialistas iš Lookout, surado, kad „nulaužti Google Glass“ galima QR kodo pagalba. Šiuo savo atradimu Marc’as pasidalino su Google ir ši saugumo spraga dabar jau užtaisyta.

Iš vienos pusės, Google norėdama sukurti atskirą ekosistemą susijusią su Google Glass ir ją išpopuliarinti, stengiasi sutelkti kiek galima daugiau kūrybingų programuotojų. Iš kitos pusės, kompanija stengiasi kontroliuoti šio prietaiso galimybes kad neatbaidyti masių.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų